Салат олів'є класичний – 10 покрокових рецептів з фото
Класичний рецепт олів’є з додаванням яблука
Якщо ви хочете привнести в давно відомий салат свіжі нотки, тоді приготуйте олів’є з яблуками. Соковитість і приємна кислинка цих фруктів змусять знайомий смак заграти по-новому. Також добре, якщо разом зі свіжим огірком ви додасте сюди і трохи солоного огірка. М’ясна складова може бути будь-який: варена або копчена курка, свинина або яловичина, або ж варена ковбаса.
Інгредієнти:
Яблука – 1-2 шт.
Відварене м’ясо або курка – 300 гр.
Консервований горошок – 0,5 – 1 банку.
Картопля – 2-3 шт.
Морква – 1 шт.
Яйця – 2-3 шт.
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Мариновані огірки – 1-2 шт.
Мелений чорний перець – за смаком.
Свіжий огірок – 1 шт.
Майонез для заправки.
Лимонний сік – 1 ст. л.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Картоплю і моркву заздалегідь зваріть, остудіть, очистіть від шкірки, наріжте кубиками, викладіть в салатник.
Також заздалегідь відваріть будь-яке м’ясо або птицю (можна взяти і копчену курячу грудку або ж запечену на грилі), наріжте кубиками і додайте в салатник.
Відцідіть горошок, додайте в салат половинку банки або ж цілу банку, якщо любите, щоб горошку в салаті було багато.
Наріжте кубиками свіжий і солоний огірки. Викладіть на салат.
Наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Якщо не подобається цибульна гіркоту, обдайте нарізану цибулю окропом і відцідіть, а після викладіть в салатник.
З яблук очистіть шкірку, видаліть серцевину з зернами. Наріжте яблука кубиками, збризніть соком лимона, щоб вони не потемніли. Викладіть в салатник.
Майонезом або майонезом зі сметаною заправте олів’є, посоліть і поперчіть, розмішайте.
Прикрашайте олів’є з яблуком на свій розсуд (можна попередньо охолодити його 30 хвилин в холодильнику) і подавайте до столу.