Салат олів'є класичний – 10 покрокових рецептів з фото
Салат олів’є з червоною рибою
Якщо ви ще ніколи раніше не додавали в олів’є червону рибу, тоді ми навчимо вас, як це зробити покроково. За своїми смаковими якостями такий салат нітрохи не поступається класичному олів’є з ковбасою. Риба для салату годиться будь-яка: однаково добре підійде і слабосолона форель і лосось, і горбуша.
Інгредієнти:
Риба червона солона – 300 гр.
Картопля відварна – 2-3 шт.
Яйця курячі – 3 шт.
Огірок свіжий – 1-2 шт.
Горошок консервований – 0,5-1 банку.
Морква відварна – 1-2 шт.
Цибуля зелена – за смаком.
Майонез – 2-3 ст. л.
Сметана – 2-3 ст. л.
Перець чорний мелений – за смаком.
Французька гірчиця – за смаком.
Сіль – за смаком.
Кріп свіжий – за смаком.
Процес приготування:
Відваріть в підсоленій воді картоплю і моркву, вимивши їх, але не знімаючи шкірку. Очистіть овочі лише тоді, коли вони повністю охолонуть.
Поки картопля і морква варяться і остигають, займіться іншими інгредієнтами: зваріть круто яйця і остудіть їх. Потім очистіть і подрібніть ножем або яйцерезкой в кубики середнього розміру.
Відварені овочі нарубайте такими ж кубиками, як і яйця. До речі, для цього годиться не тільки ніж, але і металева яйцерезка.
Свіжий огірок також наріжте кубиками.
Цибуля зелена дрібно наріжте (можна і ріпчасту, але не жовтий, а фіолетовий, з більш м’яким смаком).
Подрібнений кріп додасть вашому салату свіжості – додайте в олів’є з рибою і його.
Червону рибу наріжте невеликими шматочками, як і овочі.
Всі компоненти для олів’є перекладіть у відповідний салатник, туди ж додайте солодкий консервований горошок.
Зробіть заправку-соус для олів’є з майонезу, сметани і французької гірчиці.
Підсолити салат, присипте меленим чорним перцем, заправте соусом і добре, але акуратно перемішайте.
Прикрасити салат у салатниці можна смужками з червоної риби і гілочками зеленого кропу.