Салат " гранатовий браслет з куркою – 10 класичних покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт приготування гранатового браслета з куркою і яблуком

Цей салат буде мати більш ніжну пікантну консистенцію, порівняно з іншими рецептами за рахунок м’якоті яблука. А копчена курочка додасть аромат димку.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Курка копчена– 200 р.
  • Гранат – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Майонез – 80 р.
  • Яйце куряче круто – 3 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Горіх волоський очищені – 100 р.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Помістіть коренеплоди картоплі в шкірці в гарячу воду каструлі і варіть 40 хвилин. Очистіть овоч і подрібніть на тертці.
  • Окремо відваріть яйця 10 хвилин після закипання. Після, їх потрібно помістити в крижану воду, для того, щоб було легко чистити шкаралупу. Трьом на тертці яйця і відкладаємо окремо в тарілку.
  • Моркву очистіть і промийте, натріть свіжий овоч на тертці і відкладіть на окреме блюдо.
  • М’якоть копченої курки наріжте великим кубиком. Цибулю очистіть і, порубаний кубиками, обсмажте на сковорідці до золотистого кольору, перекладіть в окрему страву.
  • Яблука помийте, видаліть шкірку, натерти на тертці, не доходячи до серцевини, полийте лимонним соком, щоб маса не потемніла.
  • Волоський горіх подрібніть в чаші блендера або потолките в крихту. Гранат розберіть на зерна, для цього зріжте верхівку з хвостиком, зробіть поздовжні надрізи зовнішньої сторони білих прожилок, переверніть фрукт і постукуйте по ньому ложкою, щоб насіння випадали.
  • Візьміть тарілку, в середину поставте склянку чи банку. Якщо дно вже верху — ставте дном вниз, можете змастити стінки маслом, щоб потім без порушень салату дістати його. Викладіть тертий картопля навколо склянки вкруговую, змастіть майонезом.
  • Далі — копчена курочка, обсмажену цибулю, яйця і знову шар майонезу. Яблука, морква, посипте горіхами і добре пройдіться майонезом зі всіх сторін, розрівнюючи останній шар. Зверху укладіть зерна граната і відправте в холодильник на 30 хвилин, щоб салат просочився і інгредієнти заграли в одній композиції.
  • Приємного апетиту!