Салат " гранатовий браслет з куркою – 10 класичних покрокових рецептів з фото
Рецепт гранатового браслета з додаванням чорносливу
Як прекрасно між собою поєднуються куряче м’ясо і чорнослив! І навіть буряк з гранатом в цій компанії грають абсолютно неповторними вишуканими смаками і соковитими фарбами. Обов’язково приготуйте салат за цим рецептом для самого важливого приводу.
Інгредієнти на 10 порцій:
Буряк середня – 2 шт.
Морква варена – 2 шт.
Цибуля ріпка – 1 шт.
Курка варена – 400 р.
Гранат великий – 1 шт.
Чорнослив без кісточок – 75 р.
Картопля відварна – 3 шт.
Масло рослинне – 2 ст. л.
Волоський горіх ядра – 100 р.
Майонез – 200 р.
Яйце куряче круто – 3 шт.
Чорний перець – на кінчику ножа
Сіль – щіпка
Процес приготування:
У центрі великого плоского страви встановіть склянку догори дном. Попередньо змастіть його маслом, так його буде простіше дістати і не пошкодити салат. Попередньо відварені овочі очистіть. Картоплю натріть крупно на тертці і викладіть навколо склянки кільцем, посоліть і поперчіть небагато. Змастіть поверхню майонезом.
Буряк натріть крупно і викладіть половину на картоплю, розподіліть майонез, не сильно придавлюючи, а лише розмазуючи його.
Розкладіть куряче м’ясо, порізане невеликими шматочками, і поперчіть зовсім небагато. Чорнослив залийте окропом на 2 хвилини, щоб він став м’якшим, викладіть на дошку і порізати на 4-6 частин. Розмістіть на курці. Змастіть майонезом.
Моркву потріть крупно і викладіть на салат, слідом — подрібнені яйця і знову промажте майонезом.
Горіхи підсушіть на сухій сковороді 5 хвилин і наріжте дуже дрібно. Укладіть їх на салат і зверху додайте решту буряк.
Покрийте щедрим шаром майонезу. І спочатку хаотично розкидайте по поверхні зерна граната, а потім усунути прогалини, не поспішаючи викладаючи зерна.
Дайте салату трохи просочитися в холоді (2 години або більше), ставте на стіл і насолоджуйтеся!