Салат " гранатовий браслет з куркою – 10 класичних покрокових рецептів з фото

Як зробити салат «Гранатовий браслет» з маринованою цибулею?

Королівський салат з цікавим підбором інгредієнтів і фантазійної подачею. Для особливих смакових ефектів замаринуем цибулю в соєвому соусі і додамо огірок для додання свіжості страви.

Інгредієнти:

  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Відварна куряча грудка– 1 шт.
  • Гранат – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Буряк – 1шт.
  • Цибуля салатний фіолетовий – 1 шт.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Майонез – 200 р.
  • Часник – 2 зубчики

Процес приготування:

  • Відваріть картоплю і буряк і зніміть з них шкірку. Цибулю і часник звільніть від лушпиння, сполосніть і поріжте цибулю кубиками.
  • Покладіть цибулю в невелику глибоку миску і полийте соєвим соусом для маринування. Замість соєвого соусу можна взяти ½ ч. л. оцту, розведеного в ложці кип’яченої води.
  • У центрі плоскої тарілки поставте склянку. Відварну картоплю натріть на тертці і покладіть першим шаром салату. Зверху викладіть майонез.
  • Розкладіть зверху маринований цибулю і змастіть тонким шаром майонезу. Куряче м’ясо поріжте на дрібні частини і викладіть кільцем навколо склянки і покрийте шаром майонезу.
  • Огірок вимити, обріжте хвостики. Якщо шкірка тверда — обріжте її і натріть огірок на тертці крупно. Укладіть наступним шаром на салат і покрийте майонезом.
  • Буряк натріть на середній терці. На дрібній – подрібніть часник. Змішайте часник і буряк і укладіть черговим шаром на салат. Цей шар майонезом покривати не будемо, а відразу зверху розкладемо зерна граната дуже щільним шаром. Поставте в холод на 2 години для просочення.
  • Стакан приберіть в серцевину браслета для ефектної подачі помістіть прикраса, наприклад, квітка.