Салат " гранатовий браслет з куркою – 10 класичних покрокових рецептів з фото

Гранатовий браслет з копченою куркою на святковий стіл

Ефектна форма і приголомшливий смак багатошарового салату обов’язково сподобається вам і вашим гостям. Смак незвичний і незаяложений, а приготування не потребує багато зусиль, просто дотримуйтесь нашої покрокової інструкції і готуйте з задоволенням.

Інгредієнти:

  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпка – 1 шт.
  • Курка копчена– 300 р.
  • Гранат великий – 1 шт.
  • Часник – 2 зубці
  • Картопля бульби – 3 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Волоський горіх ядра – 1 стакан
  • Майонез – 100 р.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Чорний перець – за смаком
  • Сіль – ½ ч. л.

Процес приготування:

  • Окремо відваріть вимиті з допомогою щітки овочі та яйця. Остиглі овочі очистіть і протріть на крупній тертці кожен в окрему тарілку.
  • Цибулю очистіть, розділіть на чвертки і тонко наріжте. Обсмажте його на гарячому маслі. Копчену курку наріжте соломкою.
  • Горіхи недовго посмажте на сухій сковороді і подрібнити качалкою в крихту.
  • Для заправки змішайте майонез з подрібненим часником, перемішайте і вилийте його в харчовій пакет.
  • Візьміть плоску сервірувальну тарілку, в центр поставте склянку. Попередньо його стінки змастіть рослинною олією для більш легкого вилучення з центру конструкції в кінці приготування. У пакет з соусом відріжте куточок, щоб виходило маленький отвір для нанесення тонкої сітки на кожен шар.
  • Формуємо салат в такій послідовності:

    • Шар картоплі (трохи його підсоліть і нанесіть соус на цей, і кожен наступний шар)
    • Половина буряка
    • Морква
    • Крихта горіхів
    • Половина курки
    • Обсмажену цибулю
    • Яйця (підсолити їх трохи)
    • Друга частина курки
    • Буряк, змішана з майонезом

    6. Зверху і з боків і розкладіть щільним шаром зерна граната на отриману багатошарову красу. Дістаньте повільно склянку з центру і прикрасьте гранатом внутрішню частину. Надішліть тарілку в холодильник на 1 годину.

    Приємного апетиту!