Пишний, м'який хмиз на кефірі – 9 дуже смачних рецептів з фото покроково
М’який і ніжний хмиз на кефірі і сметані
Спробуйте приготувати хмиз із тіста, замішаного на кефірі і сметані. Це дуже вдалий рецепт. У вас вийде пишна, м’яка і смачна випічка для чаювання.
Інгредієнти:
Кефір – ½ ст.
Сметана – 100 мл
Борошно – 2.5 ст.
Яйце – 1 шт.
Цукор – 2 ст. л.
Сода – 0.5 ч. л.
Масло для смаження і пудра з цукру для посипання.
Процес приготування:
У посуді для замісу тіста розітріть віночком яйце з цукром і сіллю.
Потім додайте сметану, теплий кефір і соду. Все перемішайте і зачекайте кілька хвилин, щоб сода вступила в реакцію з кисломолочними продуктами і на поверхні з’явилися пухирці повітря.
Потім насипте до них просіяне борошно і руками замісіть тісто. Воно має бути м’яким і не прилипати до рук.
Тісто скачайте в кулю, накрийте серветкою і залиште на 30 хвилин для расслойки.
Потім тісто розділіть на кілька шматочків і кожен розкачайте в лист товщиною до 3-4 мм.
Листи наріжте на прямокутні фігурки розміром 3х7 см, надріжте їх в середині і загорніть бантиком.
Обсмажте хмиз у добре розігрітому рослинному маслі до рум’яного кольору з обох сторін.
Готовий хмиз спочатку перекладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло, а потім перекладіть на блюдо і посипте подрібненим в пудру цукром.