Пишний, м'який хмиз на кефірі – 9 дуже смачних рецептів з фото покроково

М’який і ніжний хмиз на кефірі і сметані

Спробуйте приготувати хмиз із тіста, замішаного на кефірі і сметані. Це дуже вдалий рецепт. У вас вийде пишна, м’яка і смачна випічка для чаювання.

Інгредієнти:

  • Кефір – ½ ст.
  • Сметана – 100 мл
  • Борошно – 2.5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сода – 0.5 ч. л.
  • Масло для смаження і пудра з цукру для посипання.

Процес приготування:

  • У посуді для замісу тіста розітріть віночком яйце з цукром і сіллю.
  • Потім додайте сметану, теплий кефір і соду. Все перемішайте і зачекайте кілька хвилин, щоб сода вступила в реакцію з кисломолочними продуктами і на поверхні з’явилися пухирці повітря.
  • Потім насипте до них просіяне борошно і руками замісіть тісто. Воно має бути м’яким і не прилипати до рук.
  • Тісто скачайте в кулю, накрийте серветкою і залиште на 30 хвилин для расслойки.
  • Потім тісто розділіть на кілька шматочків і кожен розкачайте в лист товщиною до 3-4 мм.
  • Листи наріжте на прямокутні фігурки розміром 3х7 см, надріжте їх в середині і загорніть бантиком.
  • Обсмажте хмиз у добре розігрітому рослинному маслі до рум’яного кольору з обох сторін.
  • Готовий хмиз спочатку перекладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло, а потім перекладіть на блюдо і посипте подрібненим в пудру цукром.
  • Їжте на здоров’я!