Пишний, м'який хмиз на кефірі – 9 дуже смачних рецептів з фото покроково
М’який хмиз на кефірі без додавання яєць
Хмиз, приготований без додавання яєць, є гарною альтернативою класичним способом. Така випічка буде дуже смачною і її можна їсти в пісні дні. Посипаний цукровою пудрою, цей хмиз буде і легким перекусом, і прикрасою для обіднього столу, й чудовим доповненням до вечері. Тісто замішуємо на кефірі з додаванням невеликої кількості горілки.
Інгредієнти:
Кефір – ½ ст.
Сметана і цукор – по 2 ст. л.
Борошно – 1.5 ст.
Горілка – 1 ст. л.
Сіль – 1 щіпка.
Масло для смаження у фритюрі.
Процес приготування:
У посуд для замішування тіста налийте підігрітий в мікрохвильовці кефір, насипте до нього сіль, цукор і додайте горілку.
Все це перемішайте з допомогою віночка до однорідного стану.
Потім порційно додайте до кефірної масі просіяне борошно і замісіть тісто руками. Воно повинно бути пружним, гладким і не прилипати до рук.
Посуд з тестом прикрийте серветкою і залиште на 30 хвилин для відпочинку.
Потім тісто розділіть на дві частини і розкачайте кожну в тонкий коржик.
Коржі наріжте на невеликі прямокутники чи ромби довільного розміру.
Кожну заготовку надріжте в середині і, загорнувши в розріз один кінець тесту, сформуйте красиві бантики.
У сотейнику або глибокій сковорідці розігрійте достатню кількість рослинного масла і обсмажте в ньому хмиз до золотистого кольору з обох сторін.
Приготований хмиз викладіть на паперові серветки, щоб видалити зайве масло, і посипте його подрібненим в пудру цукром.