Пишний, м'який хмиз на кефірі – 9 дуже смачних рецептів з фото покроково
Як спекти хмиз пишний хмиз у духовці?
Приготування хмизу на кефирном тесті в духовці має кілька переваг порівняно з традиційним способом смаження. Це економія часу господині, так як не треба стояти біля плити. Одночасно ви можете приготувати велику порцію випічки, так і десерт буде малокалорійним, тому що не смажиться у фритюрі.
Інгредієнти:
Кефір – 1 ст.
Борошно – 2 ст.
Яйце – 2 шт.
Цукор – 5 ст. л.
Сода – ½ ч. л.
Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
У посуд для замішування тіста (тісто для такого хмизу повинно бути крутим) розбийте курячі яйця і насипте до них потрібну кількість цукру.
Міксером збийте яйця з цукром до стану пишної піни і повного розчинення цукру.
В отриману суміш налийте теплий кефір і розмішайте все на невеликій швидкості міксера.
В окрему миску просійте необхідну кількість борошна і розмішайте її з содою.
Потім, продовжуючи працювати міксером, додайте в кефірну масу борошно з содою і замісіть тісто.
Тісто викладіть на робочу поверхню і продовжуйте заміс руками, щоб воно стало однорідним і не прилипало до рук.
Приготоване тісто розділіть на два шматки, кожен шматок розкачайте качалкою в тонкі листи. Чим тонше лист розкатаного тіста, тим більш сухий і хрусткий хмиз вийде.
Розріжте листи тесту на прямокутники розміром 2х8 див.
Кожну заготовку надріжте в середині і один кінець заготовки переверніть 2-3 рази через розріз.
Деко для випічки застелити спеціальним папером і розкладіть на ньому всі заготовки. Складайте так, щоб вони не стикалися одна з одною.
З приготованого тесту у вас буде дві порції хмизу.
Випікайте хмиз при 180° протягом 10-15 хвилин, не більше, інакше він стане жорстким.
Готовий хмиз посипте невеликою кількістю пудри з цукру і можете подавати до чаю.