Пишний, м'який хмиз на кефірі – 9 дуже смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування хмизу на кефірі з сиром

 

 

У даному рецепті вам пропонується приготувати хмиз з особливим смаком. Готується він на кефірі і сирі. Десерт вийде м’яким і повітряним, що, безсумнівно, сподобається вашим близьким.

Інгредієнти:

  • Кефір – 0.5 л.
  • Борошно – 4 ст.
  • Сир – 1 пачка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Цукор і ванілін за смаком.
  • Масло для смаження і пудра для посипання.

Процес приготування:

  • У посуд для замішування тіста розбиваємо куряче яйце, кладемо сир, цукор і вінчиком добре розтираємо до однорідного стану.
  • Кефір трохи нагріваємо в мікрохвильовці, додаємо до нього соду і перемішуємо.
  • Потім змішуємо кефір з яєчно-сирною сумішшю.
  • В отриману рідку основу тесту поступово, по одній склянці, всипаємо просіяне на сито борошно і замішуємо тісто.
  • Потім перекладаємо тісто на стіл і, присипавши борошном, руками продовжуємо замішувати його до тих пір, поки не перестане прилипати до рук. За необхідності додаємо трохи борошна, але тісто не повинно вийти дуже тугим.
  • Приготоване тісто скачуємо в колобок, прикривають серветкою і залишаємо на 30 хвилин для відпочинку.
  • Після закінчення цього часу тісто розрізаємо на 3-4 частини і розкачуємо кожен шматочок в лист товщиною до 3-4 мм.
  • Листи нарізаємо на прямокутні смужки розміром приблизно 4х7 див.
  • Кожну смужку надрізаємо в середині і, загорнувши один кінець, формуємо бантики.
  • У глибоку сковорідку наливаємо олію і розігріваємо його.
  • Обсмажуємо хмиз у маслі порційно з обох боків до золотистого кольору.
  • Готовий хмиз посипаємо подрібненою в пудру цукром і подаємо до чаю.
  • Приємного апетиту!