Пишний, м'який хмиз на кефірі – 9 дуже смачних рецептів з фото покроково
Пишний хмиз, приготований на кефірі з розпушувачем
Замісивши тісто для хмизу на основі кефіру з додаванням розпушувача, ви зможете швидко приготувати пишний, смачний і рум’яний десерт. Важливі умови його приготування – смаження у великій кількості рослинного масла і час для расслойки тесту не менше 40-45 хвилин.
Інгредієнти:
Кефір – 1 ст.
Борошно – 3 ст.
Яйце – 1 шт.
Цукор – 3 ст. л.
Сіль – ½ ч. л.
Розпушувач – 1 пакетик.
Масло для тіста – 2 ст. л.
Олія для фритюру і пудра для посипання.
Процес приготування:
У посуд для замішування тіста розбийте куряче яйце і розітріть його віночком з вказаним у рецепті кількістю цукру і солі.
Потім до цієї суміші налийте теплий кефір, додайте пакетик розпушувача і дві ложки соняшникової олії, і все добре перемішайте.
В отриману рідку основу тесту порційно насипте просіяне на сито борошно і руками замісіть тісто. Воно має бути м’яким і не прилипати до рук.
Тісто скачайте в кулю, прикрийте серветкою і обов’язково залиште для расслойки на 45 хвилин.
Потім тісто розділіть на кілька частин, і кожен шматок розкачайте в коржик товщиною до 3-5 мм.
Коржі розрізати на прямокутники чи ромби довільних розмірів.
Всі заготовки надріжте в середині і загорніть їх бантиками.
У спеціальній посуді добре накалите достатню кількість рослинного масла.
Обсмажте всі заготовки з обох сторін до апетитного рум’яного кольору.
Приготований хмиз спочатку перекладіть на паперовий рушник для видалення зайвої олії, потім складіть на велику красиву тарілку і посипте подрібненим в пудру цукром.