Пишний, м'який хмиз на кефірі – 9 дуже смачних рецептів з фото покроково
Класичний хрусткий хмиз на кефірі на сковороді
Вашій увазі пропонується класичний рецепт хрусткого хмизу на кефирном тесті. Випічка вийде м’якою і пористої всередині і покрита золотистої хрусткою скоринкою зовні. Це ласощі сподобається вашій родині.
Інгредієнти:
Кефір – 2 ст.
Борошно – 4 ст.
Яйце – 2 шт.
Цукор – 3-5 ст. л.
Ванільний цукор за смаком.
Сіль і сода – по ½ ч. л.
Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
У ємність для замісу тіста розбийте курячі яйця розітріть їх з необхідною кількістю цукру, солі і ванілі.
Кефір підігрійте в мікрохвильовці, насипте до нього соду, перемішайте і додайте цю суміш до яєць.
Налийте до цієї суміші рослинна олія і з допомогою віночка все збийте до однорідного стану.
Потім в рідку основу введіть просіяне борошно і руками замістити тісто. Замішуйте його до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук.
Ємність з тістом прикрийте серветкою і залиште на 30 хвилин для відпочинку.
Потім розріжте його на 3-4 шматочка.
Кожен шматок розкачайте качалкою в лист товщиною до 2 мм
Листи тесту наріжте на смужки довжиною до 6-7 див. Кожну смужку надріжте в середині і двічі загорніть кінці тесту, щоб вийшов гарний бантик.
Розігрійте глибоку сковорідку з достатнім (до 400 мл) кількістю рослинного масла.
Порційно обсмажте хмиз з обох боків до золотистої скоринки.
Готовий хмиз перекладіть на паперовий рушник для видалення зайвої олії і посипте його цукровою пудрою.