Пишний, м'який хмиз на кефірі – 9 дуже смачних рецептів з фото покроково

Класичний хрусткий хмиз на кефірі на сковороді

Вашій увазі пропонується класичний рецепт хрусткого хмизу на кефирном тесті. Випічка вийде м’якою і пористої всередині і покрита золотистої хрусткою скоринкою зовні. Це ласощі сподобається вашій родині.

Інгредієнти:

  • Кефір – 2 ст.
  • Борошно – 4 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 3-5 ст. л.
  • Ванільний цукор за смаком.
  • Сіль і сода – по ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

  • У ємність для замісу тіста розбийте курячі яйця розітріть їх з необхідною кількістю цукру, солі і ванілі.
  • Кефір підігрійте в мікрохвильовці, насипте до нього соду, перемішайте і додайте цю суміш до яєць.
  • Налийте до цієї суміші рослинна олія і з допомогою віночка все збийте до однорідного стану.
  • Потім в рідку основу введіть просіяне борошно і руками замістити тісто. Замішуйте його до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук.
  • Ємність з тістом прикрийте серветкою і залиште на 30 хвилин для відпочинку.
  • Потім розріжте його на 3-4 шматочка.
  • Кожен шматок розкачайте качалкою в лист товщиною до 2 мм
  • Листи тесту наріжте на смужки довжиною до 6-7 див. Кожну смужку надріжте в середині і двічі загорніть кінці тесту, щоб вийшов гарний бантик.
  • Розігрійте глибоку сковорідку з достатнім (до 400 мл) кількістю рослинного масла.
  • Порційно обсмажте хмиз з обох боків до золотистої скоринки.
  • Готовий хмиз перекладіть на паперовий рушник для видалення зайвої олії і посипте його цукровою пудрою.
  • Їжте на здоров’я!