Пишний, м'який хмиз на кефірі – 9 дуже смачних рецептів з фото покроково
Дуже смачний рецепт повітряного хмизу на кефірі і дріжджах
Особливу пишність хворосту на кефірі додадуть пекарські дріжджі. Випічка такого хмизу вимагає трохи більше часу, ніж для випічки звичайного, але зате виходить з незвичайним ароматом, особливо якщо замінити цукор медом. Спробуйте!
Інгредієнти:
Кефір – 1 ст.
Борошно – 3.5 ст.
Яйце – 2 шт.
Мед рідкий – 4 ст. л.
Борошно – 3 ст.
Сухі дріжджі – 3 ч. л.
Сіль – ½ ч. л.
Вершкове масло – 2 ст. л.
Процес приготування:
Спочатку підготуйте всі необхідні продукти для випічки хмизу.
В мікрохвильовці підігрійте кефір і розтопіть потрібну кількість вершкового масла і меду. Просійте на сито пшеничне борошно.
У посуд для замішування тіста налийте теплий кефір, всипте до нього сухі дріжджі, додати рідкий мед і все добре розмішайте.
Залиште цю суміш на 10 хвилин.
В окремій мисочці виделкою або вінчиком збийте з сіллю яйця.
Додайте до кефірної масі збиті яйця і розтоплене (тільки не гаряче) масло і добре перемішайте.
Потім в отриману рідку основу порційно додайте просіяне на сито пшеничне борошно і замісіть руками тісто.
Посуд з тестом прикрийте рушником і поставте на 1,5 години в тепле місце, щоб воно добре підійшло.
Після закінчення цього часу тісто розкачайте в коржик завтовшки 4-5 мм і наріжте її на прямокутники чи ромби.
З отриманих заготовок сформуйте бантики через надріз в середині.
Обсмажуйте хмиз у фритюрі за звичайними правилами.
Готовий хмиз трохи посипте подрібненим цукром і можете подавати до столу.