Пишний, м'який хмиз на кефірі – 9 дуже смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачний рецепт повітряного хмизу на кефірі і дріжджах

Особливу пишність хворосту на кефірі додадуть пекарські дріжджі. Випічка такого хмизу вимагає трохи більше часу, ніж для випічки звичайного, але зате виходить з незвичайним ароматом, особливо якщо замінити цукор медом. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно – 3.5 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Мед рідкий – 4 ст. л.
  • Борошно – 3 ст.
  • Сухі дріжджі – 3 ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Спочатку підготуйте всі необхідні продукти для випічки хмизу.
  • В мікрохвильовці підігрійте кефір і розтопіть потрібну кількість вершкового масла і меду. Просійте на сито пшеничне борошно.
  • У посуд для замішування тіста налийте теплий кефір, всипте до нього сухі дріжджі, додати рідкий мед і все добре розмішайте.
  • Залиште цю суміш на 10 хвилин.
  • В окремій мисочці виделкою або вінчиком збийте з сіллю яйця.
  • Додайте до кефірної масі збиті яйця і розтоплене (тільки не гаряче) масло і добре перемішайте.
  • Потім в отриману рідку основу порційно додайте просіяне на сито пшеничне борошно і замісіть руками тісто.
  • Посуд з тестом прикрийте рушником і поставте на 1,5 години в тепле місце, щоб воно добре підійшло.
  • Після закінчення цього часу тісто розкачайте в коржик завтовшки 4-5 мм і наріжте її на прямокутники чи ромби.
  • З отриманих заготовок сформуйте бантики через надріз в середині.
  • Обсмажуйте хмиз у фритюрі за звичайними правилами.
  • Готовий хмиз трохи посипте подрібненим цукром і можете подавати до столу.
  • Їжте на здоров’я!