Пишний, м'який хмиз на кефірі – 9 дуже смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт хмизу на кефірі з горілкою

Додавання горілки в тісто для хмизу надає випічці особливий хрусткий смак і створює красиву і апетитну скоринку. Порадуйте своїх близьких чудовим десертом до чаю.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Борошно – 2.5 ст.
  • Горілка – 3 ст. л.
  • Ванільний цукор – 1 пак.
  • Сода – ½ ч. л.

Процес приготування:

  • Кефір підігріваємо в мікрохвильовці і переливаємо його в посуд для замішування тіста. Насипаємо до кефіру соду і перемішуємо, щоб на його поверхні з’явилися пухирці повітря.
  • У чашці віночком розтираємо курячі яйця з цукром, сіллю і ваніліном. Додаємо до яєць горілку і ще раз перемішуємо.
  • Отриману суміш перелити до кефіру і перемішуємо.
  • Потім в кефірну масу порціями всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто спочатку віночком, а потім рукою. Вимішуємо до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук. Борошна можна додати більше, ніж вказано в рецепті.
  • Замішане тісто скачуємо в колобок і прикриваємо його на 30 хвилин рушником. Можна на це час помістити його в холодильник.
  • Потім тісто, розділивши на дві частини, розкочуємо качалкою в круглі коржі товщиною до 3-5 мм, не більше.
  • Нарізаємо тісто на трикутники по радіусу кола. Кожну заготовку надрізаємо в середині і загортаємо в розріз вузький край трикутника, щоб надати хворосту незвичайну форму, на відміну від класики.
  • Обсмажуємо хмиз у фритюрі в будь-якому посуді (сковорідці, казані, сотейнику) до золотистого кольору з обох сторін.
  • Готовий хмиз посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!