Печінковий торт з свинячої печінки – 9 простих покрокових рецептів
Простий і смачний рецепт торта зі свинячої печінки з часником
Печінковий торт з свинячої печінки з часником – це універсальна і дуже апетитна закуска. Торт готується шарами з смачних печінкових коржів. А ось з начинкою можна експериментувати! В цей раз спробуйте додати в блюдо пряні часточки часнику. Результат вас точно порадує!
Порції:10
Час приготування: 3 години
Інгредієнти:
Печінка свиняча – 600 гр.
Борошно – 60 гр.
Сметана – 100 мл
Яйце – 1 шт.
Цибуля – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Майонез – 150 мл
Часник – 2 шт.
Сіль, мелений перець – на смак
Петрушка пучок
Процес приготування:
Очищаємо від лушпиння цибулини і чистимо моркву. Цибуля будемо розрізати півкільцями, а ось моркву подрібнити через крупну тертку.
Тепер змішуємо овочі та на розігрітому рослинному маслі обсмажимо їх, поки вони не стануть м’якими і рум’яними.
Печінку промиваємо, вирізаємо прожилки, знімаємо плівку і режим на частини. А потім прокручуємо в м’ясорубці.
В печінкову масу вбиваємо яйце і перемішуємо.
Приправляємо і солимо отриману масу додаємо сметану і борошно. Знову заважаємо, розбиваючи грудочки і утворюючи цілісне тісто.
Нагріваємо сковороду і на рослинному маслі з печінкового тесту випікаємо коржі. Корж потрібно добре обсмажити з обох сторін. Він стане злегка золотистим. Таким чином смажимо все тісто.
Зубчики часнику очистити і пропускаємо через прес або ж дрібно кришимо ножем.
Перемішуємо часник і майонез.
Моєму і дрібно нарізаємо зелень.
Збираємо листковий торт. Для цього на один корж намазуємо часникову суміш, а зверху кладемо овочеву зажарку і посипаємо все зеленню. Знову викладаємо корж і повторюємо процес. Так потрібно викласти і змастити всі коржі.