Печінковий торт з свинячої печінки – 9 простих покрокових рецептів

Простий і смачний рецепт торта зі свинячої печінки з часником

Печінковий торт з свинячої печінки з часником – це універсальна і дуже апетитна закуска. Торт готується шарами з смачних печінкових коржів. А ось з начинкою можна експериментувати! В цей раз спробуйте додати в блюдо пряні часточки часнику. Результат вас точно порадує!

Порції:10

Час приготування: 3 години

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча – 600 гр.
  • Борошно – 60 гр.
  • Сметана – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Майонез – 150 мл
  • Часник – 2 шт.
  • Сіль, мелений перець – на смак
  • Петрушка пучок

Процес приготування:

  • Очищаємо від лушпиння цибулини і чистимо моркву. Цибуля будемо розрізати півкільцями, а ось моркву подрібнити через крупну тертку.
  • Тепер змішуємо овочі та на розігрітому рослинному маслі обсмажимо їх, поки вони не стануть м’якими і рум’яними.
  • Печінку промиваємо, вирізаємо прожилки, знімаємо плівку і режим на частини. А потім прокручуємо в м’ясорубці.
  • В печінкову масу вбиваємо яйце і перемішуємо.
  • Приправляємо і солимо отриману масу додаємо сметану і борошно. Знову заважаємо, розбиваючи грудочки і утворюючи цілісне тісто.
  • Нагріваємо сковороду і на рослинному маслі з печінкового тесту випікаємо коржі. Корж потрібно добре обсмажити з обох сторін. Він стане злегка золотистим. Таким чином смажимо все тісто.
  • Зубчики часнику очистити і пропускаємо через прес або ж дрібно кришимо ножем.
  • Перемішуємо часник і майонез.
  • Моєму і дрібно нарізаємо зелень.
  • Збираємо листковий торт. Для цього на один корж намазуємо часникову суміш, а зверху кладемо овочеву зажарку і посипаємо все зеленню. Знову викладаємо корж і повторюємо процес. Так потрібно викласти і змастити всі коржі.
  • Готовий торт ставимо в холодильник на 1,5 години.
  • Приємного апетиту!