Печінковий торт з свинячої печінки – 9 простих покрокових рецептів

Торт з свинячої печінки, приготований в духовці

Торт з свинячої печінки, приготований в духовці – справжній кулінарний шедевр! Це ідеальне блюдо для святкового столу, але його можна також приготувати і для простого обіду. У духовці печінковий торт виходить ще більш ніжним і ароматним. Просто прекрасне блюдо!

Порції: 10

Час приготування: 3 години

Інгредієнти:

  • Свиняча печінка – 800 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана — ½ ст.
  • Сухарі (мелені) – 2 ст. л.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Сіль/приправа – на свій смак

Процес приготування:

  • Цибуля почистимо від лушпиння і наріжемо невеликими квадратами, а морква натремо на тертці побільше.
  • Обсмажуємо суміш з нарізаних овочів на вершковому маслі до золотистого кольору.
  • Додаємо до овочів гриби і тушкуємо, щоб рідина з них випарувалася.
  • Свинячу печінку промиваємо, видаляємо білі прожилки і ріжемо на частини. Пропускаємо через м’ясорубку або блендер.
  • Змішуємо перетерту печінка з яйцями, сухарями і додаємо спеції і сіль.
  • На деко кладемо фольгу промазуємо її рослинним маслом.
  • Заливаємо перший шар печінкової маси, поверх нього викладаємо грибну начинку і знову заливаємо печінковий тісто. Чергуємо таким чином, поки не закінчаться інгредієнти. Останній шар повинен бути з тіста. Загортаємо фольгу так, щоб залишався проміжок.
  • Ставимо в духовку на 180 градусів і запікаємо 2 – 2, 30 години.
  • Ставимо готовий торт в холодильник.
  • Нарізаємо і подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!