Печінковий торт з свинячої печінки – 9 простих покрокових рецептів
Торт з свинячої печінки, приготований в духовці
Торт з свинячої печінки, приготований в духовці – справжній кулінарний шедевр! Це ідеальне блюдо для святкового столу, але його можна також приготувати і для простого обіду. У духовці печінковий торт виходить ще більш ніжним і ароматним. Просто прекрасне блюдо!
Порції: 10
Час приготування: 3 години
Інгредієнти:
Свиняча печінка – 800 гр.
Яйця – 2 шт.
Сметана — ½ ст.
Сухарі (мелені) – 2 ст. л.
Вершкове масло – 100 гр.
Гриби – 300 гр.
Морква – 2 шт.
Цибуля – 3 шт.
Сіль/приправа – на свій смак
Процес приготування:
Цибуля почистимо від лушпиння і наріжемо невеликими квадратами, а морква натремо на тертці побільше.
Обсмажуємо суміш з нарізаних овочів на вершковому маслі до золотистого кольору.
Додаємо до овочів гриби і тушкуємо, щоб рідина з них випарувалася.
Свинячу печінку промиваємо, видаляємо білі прожилки і ріжемо на частини. Пропускаємо через м’ясорубку або блендер.
Змішуємо перетерту печінка з яйцями, сухарями і додаємо спеції і сіль.
На деко кладемо фольгу промазуємо її рослинним маслом.
Заливаємо перший шар печінкової маси, поверх нього викладаємо грибну начинку і знову заливаємо печінковий тісто. Чергуємо таким чином, поки не закінчаться інгредієнти. Останній шар повинен бути з тіста. Загортаємо фольгу так, щоб залишався проміжок.
Ставимо в духовку на 180 градусів і запікаємо 2 – 2, 30 години.