Печінковий торт з свинячої печінки – 9 простих покрокових рецептів
Ніжний торт зі свинячої печінки зі сметаною
Ніжний торт зі свинячої печінки зі сметаною – легка, повітряна і дуже поживна закуска. Приготована з шарів печінкових млинчиків з соковитою начинкою, вона точно сподобається кожному!
Порції: 10
Час приготування: 3 години
Інгредієнти:
Яйця – 3 шт.
Свиняча печінка – 700 гр.
Рослинне масло – 80 гр.
Цибуля – 3 шт.
Вершки – 125 мл
Борошно – 6 ст. л.
Морква – 4 шт.
Зелень – за смаком
Сметана – 150 гр.
Часник – 3 шт.
Мелений перець – ч. л.
Процес приготування:
Видаляємо з печінки плівку і білі жилки. Нарізаємо на квадрати і подрібнюємо на м’ясорубці або блендером.
Вливаємо половину склянки вершків.
Розбиваємо яйця і засипаємо перець з сіллю. Збиваємо суміш виделкою.
Вводимо борошно і замішуємо печінковий тісто.
Щоб млинці не підгоряли, заливаємо 3 ст. л. рослинного масла.
З лука знімаємо піну і нарізаємо на кубики. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.
Смажимо цибулю та моркву на сковороді до легкого рум’янцю.
Змішуємо засмажку з 3 ст. ложками сметани.
Нарізаємо дрібними шматочками часточки часнику і змішуємо їх з засмажкою.
Також дрібно кришимо зелень.
Тепер частина тесту для млинців виливаємо на окрему наколінні сковороду, промазану маслом. Довго обсмажувати не потрібно, приблизно 2 хв на кожну сторону печінкового млинця, щоб він добре просмажився всередині.
Все тісто потрібно прожарити таким чином.
Потім робимо листковий торт. Кладемо один млинець на тарілку, зверху змащуємо овочевий засмажкою зі сметаною. Посипаємо шар зеленню і накриваємо наступним млинчиком. Його також змащуємо і посипаємо зеленню. Так проробляємо з усіма млинцями.
Останній шар добре промазуємо сметаною, також змащуємо боки і все рясно посипаємо зеленню.
Відправляємо наш торт настоятися і просочитися в холодильник.