Печінковий торт з свинячої печінки – 9 простих покрокових рецептів

Ніжний торт зі свинячої печінки зі сметаною

Ніжний торт зі свинячої печінки зі сметаною – легка, повітряна і дуже поживна закуска. Приготована з шарів печінкових млинчиків з соковитою начинкою, вона точно сподобається кожному!

Порції: 10

Час приготування: 3 години

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Свиняча печінка – 700 гр.
  • Рослинне масло – 80 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Вершки – 125 мл
  • Борошно – 6 ст. л.
  • Морква – 4 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Сметана – 150 гр.
  • Часник – 3 шт.
  • Мелений перець – ч. л.

Процес приготування:

  • Видаляємо з печінки плівку і білі жилки. Нарізаємо на квадрати і подрібнюємо на м’ясорубці або блендером.
  • Вливаємо половину склянки вершків.
  • Розбиваємо яйця і засипаємо перець з сіллю. Збиваємо суміш виделкою.
  • Вводимо борошно і замішуємо печінковий тісто.
  • Щоб млинці не підгоряли, заливаємо 3 ст. л. рослинного масла.
  • З лука знімаємо піну і нарізаємо на кубики. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.
  • Смажимо цибулю та моркву на сковороді до легкого рум’янцю.
  • Змішуємо засмажку з 3 ст. ложками сметани.
  • Нарізаємо дрібними шматочками часточки часнику і змішуємо їх з засмажкою.
  • Також дрібно кришимо зелень.
  • Тепер частина тесту для млинців виливаємо на окрему наколінні сковороду, промазану маслом. Довго обсмажувати не потрібно, приблизно 2 хв на кожну сторону печінкового млинця, щоб він добре просмажився всередині.
  • Все тісто потрібно прожарити таким чином.
  • Потім робимо листковий торт. Кладемо один млинець на тарілку, зверху змащуємо овочевий засмажкою зі сметаною. Посипаємо шар зеленню і накриваємо наступним млинчиком. Його також змащуємо і посипаємо зеленню. Так проробляємо з усіма млинцями.
  • Останній шар добре промазуємо сметаною, також змащуємо боки і все рясно посипаємо зеленню.
  • Відправляємо наш торт настоятися і просочитися в холодильник.
  • Приємного апетиту!