Печінковий торт з свинячої печінки – 9 простих покрокових рецептів
Печінковий торт з свинячої печінки з грибами
Печінковий торт з свинячої печінки з грибами – це неймовірно вишукана закуска. Свиняча печінка просочена грибною начинкою виходить дуже ніжною і легкою. Утриматися просто неможливо! Таке блюдо швидко зникає зі столу!
Порції: 10
Час приготування: 3 години
Інгредієнти:
Свиняча печінка – 900 гр.
Яйця – 4 шт.
Молоко – 100 мл
Сіль – на смак
Перець мелений – на свій смак
Борошно – 70 гр.
Печериці – 400 гр.
Цибуля – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Майонез – 100 гр.
Сир плавлений – 100 гр.
Часник – 1 шт.
Процес приготування:
Свинячу печінку моєму під проточною водою. Розрізаємо на частини, так щоб їх було зручно перекручувати на м’ясорубці. Лук очищаємо і ріжемо на 4 частини. Відправляємо шматки печінки і цибулю в м’ясорубку, подрібнюємо. Додаємо до них 2 яйця, вмішуємо молоко. Солимо і перчимо. Ретельно перемішуємо.
З готової суміші випікаємо великі млинці, на всю сковороду. Обсмажуємо їх з кожної сторони.
Цибулю з морквою чистимо і подрібнюємо на тертці або ножем. Робимо зажарку на сковороді. Коли маса стане золотистою, додаємо до неї гриби. Печериці потрібно попередньо розрізати на 2-4 частини. Додаємо спеції і перемішуємо.
У глибоку ємність викладаємо майонез. Зелень миємо і кришимо. Часник пропускаємо через прес або дрібно нарізаємо на обробній дошці. Змішуємо всі інгредієнти.
Сир натремо на тертці.
2 яйця варимо і кришимо.
Кладемо на тарілку один млинець і промазуємо його майонезній масою, а зверху викладаємо грибну суміш. Наступний млинець також промазуємо грибною начинкою і майонезній. А третій викладаємо сиром і потім змащуємо майонезній сумішшю. Таким чином через 2 1 змащуємо всі шари.
Останній шар намазуємо часниково-майонезній начинкою і посипаємо яєчної крихтою.