Печінковий торт з свинячої печінки – 9 простих покрокових рецептів

Печінковий торт з свинячої печінки з грибами

Печінковий торт з свинячої печінки з грибами – це неймовірно вишукана закуска. Свиняча печінка просочена грибною начинкою виходить дуже ніжною і легкою. Утриматися просто неможливо! Таке блюдо швидко зникає зі столу!

Порції: 10

Час приготування: 3 години

Інгредієнти:

  • Свиняча печінка – 900 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Сіль – на смак
  • Перець мелений – на свій смак
  • Борошно – 70 гр.
  • Печериці – 400 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Часник – 1 шт.

Процес приготування:

  • Свинячу печінку моєму під проточною водою. Розрізаємо на частини, так щоб їх було зручно перекручувати на м’ясорубці. Лук очищаємо і ріжемо на 4 частини. Відправляємо шматки печінки і цибулю в м’ясорубку, подрібнюємо. Додаємо до них 2 яйця, вмішуємо молоко. Солимо і перчимо. Ретельно перемішуємо.
  • З готової суміші випікаємо великі млинці, на всю сковороду. Обсмажуємо їх з кожної сторони.
  • Цибулю з морквою чистимо і подрібнюємо на тертці або ножем. Робимо зажарку на сковороді. Коли маса стане золотистою, додаємо до неї гриби. Печериці потрібно попередньо розрізати на 2-4 частини. Додаємо спеції і перемішуємо.
  • У глибоку ємність викладаємо майонез. Зелень миємо і кришимо. Часник пропускаємо через прес або дрібно нарізаємо на обробній дошці. Змішуємо всі інгредієнти.
  • Сир натремо на тертці.
  • 2 яйця варимо і кришимо.
  • Кладемо на тарілку один млинець і промазуємо його майонезній масою, а зверху викладаємо грибну суміш. Наступний млинець також промазуємо грибною начинкою і майонезній. А третій викладаємо сиром і потім змащуємо майонезній сумішшю. Таким чином через 2 1 змащуємо всі шари.
  • Останній шар намазуємо часниково-майонезній начинкою і посипаємо яєчної крихтою.
  • Готовий торт ставимо в холод на 1 годину.
  • Приємного апетиту!