Печінковий торт з свинячої печінки – 9 простих покрокових рецептів

Дуже смачний печеночный торт з цибулею та морквою

Печінковий торт з свинячої печінки з цибулею і морквою – це неймовірна закуска-делікатес. Свиняча печінка набагато корисніше м’ясних страв і на смак набагато цікавіше. Головне — врахувати всі тонкощі в приготуванні! Така закуска сподобається абсолютно всім і швидко зникне з тарілок!

Порції: 10

Час приготування: 2 години 30 хв.

Інгредієнти:

  • Борошно – 100 гр.
  • Свиняча печінка – 500 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 2 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець мелений – 1 ч. л.
  • Рослинне масло – 3 ст. л.
  • Плавлений сир – 1 шт.
  • Зелень (кріп, цибуля) – пучок

Процес приготування:

  • Печінку промиваємо і розрізаємо на невеликі частини, щоб відправити їх в блендер і подрібнити.
  • Вбиваємо яйця, розмішуємо суміш і вливаємо молоко.
  • Борошно перемішуємо разом з розпушувачем, засипаємо суміш до печінкової маси і добре все перемішуємо.
  • Зараз приступаємо до смаження печінкових млинців. Накаляем сковороду, протираємо її рослинним маслом і заливаємо тісто, так щоб його вистачило на весь діаметр сковороди.
  • З цієї кількості тіста вийти 10-13 млинців. Смажимо кожен до невеликої рум’яності.
  • Цибулю очищаємо від лушпиння. І нарізаємо дрібними шматочками для засмажки.
  • Моркву чистимо, крупно натираємо на тертці і змішуємо з цибулею, солимо. Відправляємо овочі смажитися, до легкої золотавості.
  • Заправляємо овочеву засмажку майонезом, приправляємо і досолює за смаком, якщо це потрібно.
  • Викладаємо на тарілку млинець і змащуємо його сумішшю з майонезу і овочів. Потім викладаємо наступний млинець і знову перекриваємо його начинкою. Повторюємо так всі шари. Останній шар прикрашаємо тертим плавленим сиром і дрібно нарізаною зеленню.
  • Приємного апетиту!