Печінковий торт з свинячої печінки – 9 простих покрокових рецептів
Як приготувати смачний печінковий торт з манкою
Печінковий торт з свинячої печінки з манкою – це делікатес, гідний святкового столу. Ніжний, апетитний, з легким приємним ароматом – перед такою стравою неможливо встояти!
Порції: 6
Час приготування: 1 година 30 хв.
Інгредієнти:
Печінка (свинина) – 600 гр.
Гриби – 150 гр.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Яйце – 2 шт.
Сметана – 3 шт.
Манка – 3 ст. л.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Сіль, перець – на смак
Помідор – 1 шт.
Сир – 100 гр.
Зелень – 2 пучок
Процес приготування:
Свинячу печінку промиваємо водою і видаляємо плівку і білі прожилки. Ділимо печінка на кілька шматочків, щоб було простіше її подрібнити в блендері (можна використовувати м’ясорубку).
У миску з печінковим фаршем, додаємо сметану, потім вбиваємо яйця, засипаємо манку і додаємо сіль і перець за смаком (0,5 ч. л. буде достатньо). Перемішуємо всі інгредієнти.
Цибулю і моркву очищаємо, нарізаємо (моркву можна натерти на тертці, а також подрібнити все в блендері). Смажимо овочі до легкого рум’янцю.
Гриби ріжемо на 2-3 частини і смажимо 15-20 хв.
Беремо форму для запікання, устеляємо на дно спеціальний папір. Виливаємо 1/3 печінкового тесту. Зверху викладаємо рівним шаром гриби. Потім знову половину залишився тесту. Викладаємо засмажку з овочів. І заливаємо останній шар тіста.
Ставимо форму в духову піч на 30 – 40 хв.
Виймаємо торт. Нарізаємо помідори тонкими кружальцями, викладаємо на верхівку торта, посипаємо його тертим сиром і зеленню.