Печінковий торт з свинячої печінки – 9 простих покрокових рецептів

Як приготувати смачний печінковий торт з манкою

Печінковий торт з свинячої печінки з манкою – це делікатес, гідний святкового столу. Ніжний, апетитний, з легким приємним ароматом – перед такою стравою неможливо встояти!

Порції: 6

Час приготування: 1 година 30 хв.

Інгредієнти:

  • Печінка (свинина) – 600 гр.
  • Гриби – 150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 3 шт.
  • Манка – 3 ст. л.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – на смак
  • Помідор – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Зелень – 2 пучок

Процес приготування:

  • Свинячу печінку промиваємо водою і видаляємо плівку і білі прожилки. Ділимо печінка на кілька шматочків, щоб було простіше її подрібнити в блендері (можна використовувати м’ясорубку).
  • У миску з печінковим фаршем, додаємо сметану, потім вбиваємо яйця, засипаємо манку і додаємо сіль і перець за смаком (0,5 ч. л. буде достатньо). Перемішуємо всі інгредієнти.
  • Цибулю і моркву очищаємо, нарізаємо (моркву можна натерти на тертці, а також подрібнити все в блендері). Смажимо овочі до легкого рум’янцю.
  • Гриби ріжемо на 2-3 частини і смажимо 15-20 хв.
  • Беремо форму для запікання, устеляємо на дно спеціальний папір. Виливаємо 1/3 печінкового тесту. Зверху викладаємо рівним шаром гриби. Потім знову половину залишився тесту. Викладаємо засмажку з овочів. І заливаємо останній шар тіста.
  • Ставимо форму в духову піч на 30 – 40 хв.
  • Виймаємо торт. Нарізаємо помідори тонкими кружальцями, викладаємо на верхівку торта, посипаємо його тертим сиром і зеленню.
  • Приємного апетиту!