Печінковий торт з свинячої печінки – 9 простих покрокових рецептів
Покроковий рецепт торта зі свинячої печінки з молоком
Печінковий торт з свинячої печінки з молоком – апетитне, ситне і оригінальне блюдо. Свиняча печінка містить неймовірну кількість вітамінів, мінералів і білків. Це відмінне блюдо, щоб добре підкріпитися і отримати справжнє задоволення від обіду!
Порції: 10
Час готування: 7 годин
Інгредієнти:
Свиняча печінка – 800 гр.
Молоко – 400 мл
Курячі яйця – 3 шт.
Борошно – 100 гр.
Сіль – на смак
Майонез – 100 гр.
Морква – 2 шт.
Цибуля – 2 шт.
Сир плавлений – 1 шт.
Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Порада: перед приготуванням покладіть плавлений сир в морозилку.
Печінка миємо й нарізаємо невеликими шматками. У глибоку миску наливаємо склянку молока і замочуємо в ньому печінку, щоб торт не гірчив. Залишити печінку потрібно на 4-6 годин.
Просочені шматочки печінки відправляємо в блендер або перекручуємо через м’ясорубку.
До отриманої маси вливаємо 150 мл. молока, додаємо яйця і перемішуємо.
Засипаємо борошно і замішуємо тісто. Якщо утворилися грудочки, то розбиваємо їх віночком.
Заливаємо один ополоник тесту на розігріту і змащену рослинним маслом сковороду і розподіляємо його по всій поверхні. Чим тонше буде блін, тим ніжніше торт вийде в підсумку.
Блін смажимо з обох сторін по 2-3 хвилини, щоб печінка добре присмажився.
Моркву і цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками для засмажки. Змішуємо і солимо.
Смажимо на олії овочі до золотистого кольору.
Змішуємо овочі і майонез.
Сир натираємо на крупній тертці.
Збираємо листковий торт. Кладемо перший млинець, рясно змащуємо його майонезній сумішшю. Повторюємо процедуру, а на один із шарів покладемо тертий сир. Останній шар змащуємо майонезом і посипаємо зеленню.