Печінковий торт з свинячої печінки – 9 простих покрокових рецептів

Покроковий рецепт торта зі свинячої печінки з молоком

Печінковий торт з свинячої печінки з молоком – апетитне, ситне і оригінальне блюдо. Свиняча печінка містить неймовірну кількість вітамінів, мінералів і білків. Це відмінне блюдо, щоб добре підкріпитися і отримати справжнє задоволення від обіду!

Порції: 10

Час готування: 7 годин

Інгредієнти:

  • Свиняча печінка – 800 гр.
  • Молоко – 400 мл
  • Курячі яйця – 3 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Сіль – на смак
  • Майонез – 100 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сир плавлений – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок

Процес приготування:

Порада: перед приготуванням покладіть плавлений сир в морозилку.

  • Печінка миємо й нарізаємо невеликими шматками. У глибоку миску наливаємо склянку молока і замочуємо в ньому печінку, щоб торт не гірчив. Залишити печінку потрібно на 4-6 годин.
  • Просочені шматочки печінки відправляємо в блендер або перекручуємо через м’ясорубку.
  • До отриманої маси вливаємо 150 мл. молока, додаємо яйця і перемішуємо.
  • Засипаємо борошно і замішуємо тісто. Якщо утворилися грудочки, то розбиваємо їх віночком.
  • Заливаємо один ополоник тесту на розігріту і змащену рослинним маслом сковороду і розподіляємо його по всій поверхні. Чим тонше буде блін, тим ніжніше торт вийде в підсумку.
  • Блін смажимо з обох сторін по 2-3 хвилини, щоб печінка добре присмажився.
  • Моркву і цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками для засмажки. Змішуємо і солимо.
  • Смажимо на олії овочі до золотистого кольору.
  • Змішуємо овочі і майонез.
  • Сир натираємо на крупній тертці.
  • Збираємо листковий торт. Кладемо перший млинець, рясно змащуємо його майонезній сумішшю. Повторюємо процедуру, а на один із шарів покладемо тертий сир. Останній шар змащуємо майонезом і посипаємо зеленню.
  • Відправляємо в холодильник просочитися.
  • Приємного апетиту!