М'ясо по-французьки з картоплею в духовці – 9 рецептів з фото покроково
М’ясо по-французьки з цибулею і картоплею
Для того щоб приготувати дуже смачне м’ясо по-французьки з цибулею та картоплею вам будуть потрібні найпростіші інгредієнти: будь-яке м’ясо без кістки і сухожилля, цибуля ріпчаста або який-небудь інший цибулю на ваш розсуд, сир, картопля, майонез і спеції. А рецептура приготування – простіше не буває!
Інгредієнти:
М’ясо будь-без кісток – 0,5 кг.
Картопля – 0,5 кг
Цибуля – 2 шт.
Помідори – 2-3 шт. за бажанням.
Часник – за смаком.
Сир твердий – 150 гр.
Майонез + сметана – 3 ст. л.
Спеції для м’яса – за смаком.
Сіль – за смаком.
Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Картоплю очистити, вимити, нарізати кружальцями товщиною не більше 5 мм
М’ясо будь-яке (якщо це свинина або яловичина, то це повинна бути вирізка або філе, а у курки – філе) вимити, нарізати шматками розміром з долоню завтовшки не більше 1 див.
М’ясо трохи відбити з обох сторін, накривши плівкою.
Дно форми для запікання змастити трохи олією, на нього викласти гуртки картоплі.
Картопля підсолити і поперчити за смаком (можна використовувати готовий набір спецій для картоплі).
Далі викладіть на картоплю м’ясо, підсолити і поперчіть, а також приправте його і іншими спеціями для м’яса, якщо хочете, але в принципі солі і чорного перцю вже достатньо, щоб страва була смачною.
Якщо у вас сухувата свинина або яловичина, тоді її можна зовсім трошки змастити зверху майонезом для соковитості.
Ріпчасту цибулю і часник очистити, цибулю наріжте на тонкі четвертинки кілець, можна і нарубати більш дрібно. Часник дрібно порубаєте ножем.
Рубаний часник і цибулю викладіть рівномірно на м’ясо. Лука повинно бути багато, навіть якщо він гіркий, так як при запіканні гіркоту з лука йде, а його сік добре просочує собою будь-яке м’ясо.
Помідори наріжте тонкими кружальцями або половинками гуртків. Викладіть їх на шар цибулі.
Сир твердий натріть на тертці, розподіліть по томатам.
Зверху змастіть блюдо негустим шаром майонезу і сметани. Можна використовувати і один майонез, якщо він не дуже жирний.
Накалите духову шафу до 200-190 градусів і печіть м’ясо не менше 50-60 хвилин (або орієнтуйтеся на свою духовку).
Нескладне в приготуванні м’ясо по-французьки з цибулею прикрасить ваш стіл, як у будні, так і в свята. Їжте його гарячим!