М'ясо по-французьки з картоплею в духовці – 9 рецептів з фото покроково

М’ясо по-французьки з цибулею і картоплею

Для того щоб приготувати дуже смачне м’ясо по-французьки з цибулею та картоплею вам будуть потрібні найпростіші інгредієнти: будь-яке м’ясо без кістки і сухожилля, цибуля ріпчаста або який-небудь інший цибулю на ваш розсуд, сир, картопля, майонез і спеції. А рецептура приготування – простіше не буває!

Інгредієнти:

  • М’ясо будь-без кісток – 0,5 кг.
  • Картопля – 0,5 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Помідори – 2-3 шт. за бажанням.
  • Часник – за смаком.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Майонез + сметана – 3 ст. л.
  • Спеції для м’яса – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

  • Картоплю очистити, вимити, нарізати кружальцями товщиною не більше 5 мм
  • М’ясо будь-яке (якщо це свинина або яловичина, то це повинна бути вирізка або філе, а у курки – філе) вимити, нарізати шматками розміром з долоню завтовшки не більше 1 див.
  • М’ясо трохи відбити з обох сторін, накривши плівкою.
  • Дно форми для запікання змастити трохи олією, на нього викласти гуртки картоплі.
  • Картопля підсолити і поперчити за смаком (можна використовувати готовий набір спецій для картоплі).
  • Далі викладіть на картоплю м’ясо, підсолити і поперчіть, а також приправте його і іншими спеціями для м’яса, якщо хочете, але в принципі солі і чорного перцю вже достатньо, щоб страва була смачною.
  • Якщо у вас сухувата свинина або яловичина, тоді її можна зовсім трошки змастити зверху майонезом для соковитості.
  • Ріпчасту цибулю і часник очистити, цибулю наріжте на тонкі четвертинки кілець, можна і нарубати більш дрібно. Часник дрібно порубаєте ножем.
  • Рубаний часник і цибулю викладіть рівномірно на м’ясо. Лука повинно бути багато, навіть якщо він гіркий, так як при запіканні гіркоту з лука йде, а його сік добре просочує собою будь-яке м’ясо.
  • Помідори наріжте тонкими кружальцями або половинками гуртків. Викладіть їх на шар цибулі.
  • Сир твердий натріть на тертці, розподіліть по томатам.
  • Зверху змастіть блюдо негустим шаром майонезу і сметани. Можна використовувати і один майонез, якщо він не дуже жирний.
  • Накалите духову шафу до 200-190 градусів і печіть м’ясо не менше 50-60 хвилин (або орієнтуйтеся на свою духовку).
  • Нескладне в приготуванні м’ясо по-французьки з цибулею прикрасить ваш стіл, як у будні, так і в свята. Їжте його гарячим!
  • Приємного апетиту!