М'ясо по-французьки з картоплею в духовці – 9 рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт м’ясо по-французьки з індички з картоплею

І в кінці збірки ще один варіант м’яса по-французьки – смачне блюдо з індички і картоплі, запечене в духовці. Приготувати його нескладно, як і будь-який інший варіант цієї страви, а ось воно виходить більш ніжним, тому що індиче м’ясо є дієтичним у порівнянні зі свининою або яловичиною, тому краще і швидше засвоюється.

Інгредієнти:

  • Філе індички – 0,5-0,7 кг.
  • Картопля – 0,5-0,6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Майонез + сметана – 3 ст. л.
  • Спеції для птиці – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

  • Очищену картоплю помиємо, обсушим, наріжемо кружальцями не товщі 0,3-0,5 див. Викладемо його першим шаром на деко або у форму для запікання, підсолимо і поперчити за смаком. Деко (форму) не забудьте змастити маслом.
  • Філе індички наріжемо шматками поперек волокон не товщі 1 див. Кожне нарізане філе трошки відіб’ємо за допомогою кулінарного молотка, прикривши філе плівкою.
  • Філе присипаємо спеціями, сіллю не забудемо і про чорний перець.
  • Викладаємо на картоплю шар з м’яса індички.
  • Очищений ріпчасту цибулю наріжте на половинки кілець або дрібніше (можна використовувати і білу частину цибулі-порею, а також його молоді пагони).
  • На шар м’яса викладіть цибулю, засинаючи м’ясо рівномірно. Лука не повинно бути мало – саме він додає м’ясу велику соковитість!
  • Сир натріть і рівномірно розкладіть по луку. Зверху намажте все майонезом, використовуючи кулінарну лопатку.
  • Запікайте в нагрітій до 190-200 градусів духовці м’ясо по-французьки з індички. Якщо ваша духовка з конвекцією, тоді її температура повинна бути на 10-20 градусів нижче зазначеної.
  • Страва готується приблизно 50-60 хвилин. Дайте йому трохи охолонути і подавайте до столу з нарізкою зі свіжих овочів.
  • Приємного апетиту!

    Порада: філе з індички по-французьки можна приготувати не тільки з картоплею, але і з помідорами, і з грибами, виклавши ці інгредієнти поверх картопляного і м’ясного шарів, а потім засипати їх цибулею, сиром і обмазати майонезом.