М'ясо по-французьки з картоплею в духовці – 9 рецептів з фото покроково
Простий рецепт м’ясо по-французьки з фаршем і картоплею
По-французьки з картоплею можна запікати не тільки відбиті шматки м’яса, але і перекручений фарш: прошарок з фаршу виходить більш м’якою, ніж з цілих шматочків. Звичайно, набагато смачніша страва буде, якщо фарш ви зробите самостійно, наприклад, з свинини і яловичини або курячої грудки і свинини. Секрет соковитого м’яса по-французьки – це багато цибулі і багато сиру, тому не шкодуйте їх!
Інгредієнти:
Фарш свинячий – 0,7 кг.
Картопля – 0,5-0,6 кг.
Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
Сир твердий – 200 гр.
Майонез + сметана – 150-200 гр.
Сіль – за смаком.
Прянощі для фаршу – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
На змащене олією деко викладіть першим шаром картоплю, нарізану на кружки товщиною не більше 0,3-0,5 див.
Картопля підсолити, приправте перцем і сушеними спеціями, придатними для фаршу (набір спецій для фаршу краще всього взяти в магазині вже готовий).
Фарш перемішати з сіллю і спеціями, а також з однією-двома цибулинами, нарізаними на крейді кубики.
Фарш викладіть на картоплю, розподіливши його рівномірно.
Що залишився лук наріжте півкільцями і викласти на фарш.
Сир натріть на тертці.
Останнім шаром розподілите соус зі сметани і майонезу.
Запікайте м’ясо по-французьки з фаршу і картоплі в духовці, яка вже нагрілася до 190-200 градусів. Час – 50-60 хвилин.
Запікайте блюдо до м’якості картоплі, тому що фарш і всі інші інгредієнти запекутся ще швидше. Подавайте до столу в гарячому вигляді, розділивши на порції.