М'ясо по-французьки з картоплею в духовці – 9 рецептів з фото покроково

Простий рецепт м’ясо по-французьки з фаршем і картоплею

По-французьки з картоплею можна запікати не тільки відбиті шматки м’яса, але і перекручений фарш: прошарок з фаршу виходить більш м’якою, ніж з цілих шматочків. Звичайно, набагато смачніша страва буде, якщо фарш ви зробите самостійно, наприклад, з свинини і яловичини або курячої грудки і свинини. Секрет соковитого м’яса по-французьки – це багато цибулі і багато сиру, тому не шкодуйте їх!

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 0,7 кг.
  • Картопля – 0,5-0,6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Майонез + сметана – 150-200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Прянощі для фаршу – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

  • На змащене олією деко викладіть першим шаром картоплю, нарізану на кружки товщиною не більше 0,3-0,5 див.
  • Картопля підсолити, приправте перцем і сушеними спеціями, придатними для фаршу (набір спецій для фаршу краще всього взяти в магазині вже готовий).
  • Фарш перемішати з сіллю і спеціями, а також з однією-двома цибулинами, нарізаними на крейді кубики.
  • Фарш викладіть на картоплю, розподіливши його рівномірно.
  • Що залишився лук наріжте півкільцями і викласти на фарш.
  • Сир натріть на тертці.
  • Останнім шаром розподілите соус зі сметани і майонезу.
  • Запікайте м’ясо по-французьки з фаршу і картоплі в духовці, яка вже нагрілася до 190-200 градусів. Час – 50-60 хвилин.
  • Запікайте блюдо до м’якості картоплі, тому що фарш і всі інші інгредієнти запекутся ще швидше. Подавайте до столу в гарячому вигляді, розділивши на порції.
  • Приємного апетиту!