М'ясо по-французьки з картоплею в духовці – 9 рецептів з фото покроково
М’ясо по-французьки з яловичини з картоплею і помідорами
Ситна яловичина по-французьки з картоплею – це дуже апетитне гаряче, яке не соромно подати і на будь-який святковий стіл. Швидше за все, господиням зі стажем цей рецепт вже знайомий і не раз випробуваний ними на домашній кухні, а всім початківцям кулінарам ми настійно рекомендуємо приготувати таке м’ясо як можна швидше: смакота буде неймовірна!
Інгредієнти:
Яловичина – 700-800 гр.
Картопля – 600 гр.
Сметана + майонез – 150-200 мл.
Помідори – 3-4 шт. за бажанням.
Сир твердий – 200 гр.
Сіль – за смаком.
Цибуля – 3-4 шт.
Часник – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Спеції для яловичини – за смаком.
Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Обмийте яловичину і очистіть її від плівок і сухожиль, але краще всього брати м’яку яловичу вирізку.
Наріжте яловичину на нетовсті пластинки і відбийте її з двох сторін.
Замаринуйте м’ясо в спеціях, в молотом чорному перці і не забудьте підсолити за смаком.
Картопля очистіть і наріжте тонкими кружальцями.
Сир натріть на тертці, а цибулю наріжте на тонкі четвертинки кілець або просто дрібними кубиками.
Для соусу очистіть і нарубаєте дуже дрібно часник, з’єднайте зі сметаною і майонезом, перемішати.
Змастіть рослинним маслом форму або на деко для запікання.
Першим шаром укладіть гуртки картоплі, посипати їх сіллю, меленим чорним перцем і обмазавши трохи соусом.
На картоплю викладіть шар з м’яса, м’ясо – лук. Трохи змастіть соусом.
На цей шар можна викласти помідори, нарізані тонкими кружальцями (однак яловичина по-французьки смачна і без них, так що, якщо не додасте – нічого страшного!).
Верх присипте сиром і обов’язково змастіть соусом, інакше сир згорить.
Накалите духовку до 190-200 градусів, помістіть м’ясо для запікання на 1 годину, не менше, адже яловичина сама по собі не м’яка. Якщо потрібно, під час запікання зменшіть температуру, щоб зверху або знизу страва не пригоріло.
Перевірте готовність картоплі і м’яса через годину, якщо потрібно ще потримайте страву в духовці кілька хвилин.
Гарячу яловичину по-французьки подавайте до столу порційно або на одному великому блюді.