М'ясо по-французьки з картоплею в духовці – 9 рецептів з фото покроково

М’ясо по-французьки з яловичини з картоплею і помідорами

Ситна яловичина по-французьки з картоплею – це дуже апетитне гаряче, яке не соромно подати і на будь-який святковий стіл. Швидше за все, господиням зі стажем цей рецепт вже знайомий і не раз випробуваний ними на домашній кухні, а всім початківцям кулінарам ми настійно рекомендуємо приготувати таке м’ясо як можна швидше: смакота буде неймовірна!

Інгредієнти:

  • Яловичина – 700-800 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Сметана + майонез – 150-200 мл.
  • Помідори – 3-4 шт. за бажанням.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля – 3-4 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для яловичини – за смаком.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

  • Обмийте яловичину і очистіть її від плівок і сухожиль, але краще всього брати м’яку яловичу вирізку.
  • Наріжте яловичину на нетовсті пластинки і відбийте її з двох сторін.
  • Замаринуйте м’ясо в спеціях, в молотом чорному перці і не забудьте підсолити за смаком.
  • Картопля очистіть і наріжте тонкими кружальцями.
  • Сир натріть на тертці, а цибулю наріжте на тонкі четвертинки кілець або просто дрібними кубиками.
  • Для соусу очистіть і нарубаєте дуже дрібно часник, з’єднайте зі сметаною і майонезом, перемішати.
  • Змастіть рослинним маслом форму або на деко для запікання.
  • Першим шаром укладіть гуртки картоплі, посипати їх сіллю, меленим чорним перцем і обмазавши трохи соусом.
  • На картоплю викладіть шар з м’яса, м’ясо – лук. Трохи змастіть соусом.
  • На цей шар можна викласти помідори, нарізані тонкими кружальцями (однак яловичина по-французьки смачна і без них, так що, якщо не додасте – нічого страшного!).
  • Верх присипте сиром і обов’язково змастіть соусом, інакше сир згорить.
  • Накалите духовку до 190-200 градусів, помістіть м’ясо для запікання на 1 годину, не менше, адже яловичина сама по собі не м’яка. Якщо потрібно, під час запікання зменшіть температуру, щоб зверху або знизу страва не пригоріло.
  • Перевірте готовність картоплі і м’яса через годину, якщо потрібно ще потримайте страву в духовці кілька хвилин.
  • Гарячу яловичину по-французьки подавайте до столу порційно або на одному великому блюді.
  • Приємного апетиту!