М'ясо по-французьки з картоплею в духовці – 9 рецептів з фото покроково
Соковите м’ясо по-французьки з картоплею, сиром і помідорами
З сиром та помідорами, м’ясо по-французьки буде навіть смачніше звичайного класичного варіанту приготування цієї страви. Для свинини, крім чорного меленого перцю, підходять і мелений коріандр, базилік, орегано, паприка, куркума, карі, розмарин. До речі, це блюдо можна готувати і без картоплі, свинина чудово запікається з цибулею, сиром і помідорами на деку, а потім подається до будь-якого гарніру, однак у нашому рецепті картопля присутній.
Інгредієнти:
Свинина – 600-800 гр.
Картопля – 500-600 гр.
Помідори – 3-4 шт.
Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
Сир твердий – 150-200 гр.
Майонез – 3-4 ст. л.
Сметана – 3-4 ст. л.
Сіль – за смаком.
Спеції для свинини – за смаком.
Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Свинину без кісток і сухожиль наріжте порційними шматками розміром і товщиною з невелику жіночу долоню.
М’ясо відбийте з двох сторін, прикривши харчовою плівкою.
Далі кожен шматочок м’яса підсолити, і приправте за смаком: поки ви будете займатися іншими інгредієнтами, м’ясо замаринується.
Картоплю і цибулю очистіть; картоплю наріжте кружальцями 3-5 мм товщиною, а цибуля – на тонкі четвертинки кілець або на кубики.
Сир натріть на тертці.
М’ясо нарізаємо порційними шматками розміром з долоньку, цибулю – кільцями, помідори та картопля – кружечками, сир – на крупній тертці.
Помідори наріжте тонким ножем, щоб не розчавити їх, на гуртки не товщі, ніж картопля.
На змащене олією деко викладіть першим шаром картопля, підсолити і поперчіть його.
Другий шар – свинина. Третій шар – цибуля, четвертий – гуртки помідорів.
Поки збираєте шари страви, ваша духова шафа повинен нагрітися до 190-200 градусів.
Запікайте м’ясо з картоплею, сиром і помідорами не більше 50-60 хвилин (або орієнтуйтеся по своїй духовці). Якщо зверху сир швидко почне рум’янитися, тоді вогонь трохи зменшіть, щоб страва пропеклося всередині.
Готовність перевіряйте по картоплі: коли він стане м’яким, то знайте, що і все інше вже пропеклося. Їжте це блюдо зі свіжими або маринованими овочами в гарячому або в трохи охолодженому вигляді.