М'ясо по-французьки з картоплею в духовці – 9 рецептів з фото покроково

Соковите м’ясо по-французьки з картоплею, сиром і помідорами

З сиром та помідорами, м’ясо по-французьки буде навіть смачніше звичайного класичного варіанту приготування цієї страви. Для свинини, крім чорного меленого перцю, підходять і мелений коріандр, базилік, орегано, паприка, куркума, карі, розмарин. До речі, це блюдо можна готувати і без картоплі, свинина чудово запікається з цибулею, сиром і помідорами на деку, а потім подається до будь-якого гарніру, однак у нашому рецепті картопля присутній.

Інгредієнти:

  • Свинина – 600-800 гр.
  • Картопля – 500-600 гр.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Сир твердий – 150-200 гр.
  • Майонез – 3-4 ст. л.
  • Сметана – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для свинини – за смаком.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

  • Свинину без кісток і сухожиль наріжте порційними шматками розміром і товщиною з невелику жіночу долоню.
  • М’ясо відбийте з двох сторін, прикривши харчовою плівкою.
  • Далі кожен шматочок м’яса підсолити, і приправте за смаком: поки ви будете займатися іншими інгредієнтами, м’ясо замаринується.
  • Картоплю і цибулю очистіть; картоплю наріжте кружальцями 3-5 мм товщиною, а цибуля – на тонкі четвертинки кілець або на кубики.
  • Сир натріть на тертці.
  • М’ясо нарізаємо порційними шматками розміром з долоньку, цибулю – кільцями, помідори та картопля – кружечками, сир – на крупній тертці.
  • Помідори наріжте тонким ножем, щоб не розчавити їх, на гуртки не товщі, ніж картопля.
  • На змащене олією деко викладіть першим шаром картопля, підсолити і поперчіть його.
  • Другий шар – свинина. Третій шар – цибуля, четвертий – гуртки помідорів.
  • Присипте помідори сиром, верх страви обмажте соусом (майонез + сметана).
  • Поки збираєте шари страви, ваша духова шафа повинен нагрітися до 190-200 градусів.
  • Запікайте м’ясо з картоплею, сиром і помідорами не більше 50-60 хвилин (або орієнтуйтеся по своїй духовці). Якщо зверху сир швидко почне рум’янитися, тоді вогонь трохи зменшіть, щоб страва пропеклося всередині.
  • Готовність перевіряйте по картоплі: коли він стане м’яким, то знайте, що і все інше вже пропеклося. Їжте це блюдо зі свіжими або маринованими овочами в гарячому або в трохи охолодженому вигляді.
  • Приємного апетиту!