М'ясо по-французьки з картоплею в духовці – 9 рецептів з фото покроково
М’ясо по-французьки з курячого філе з картоплею
Куряче філе з картоплею по-французьки – улюблене гаряче нашої сім’ї. Я обожнюю його готувати, тому що краще й не придумаєш, як з таких нескладних інгредієнтів при мінімальної віддачі з мого боку отримати настільки смачне, поживне, але в той же час і не важкий для шлунка блюдо.
Інгредієнти:
Куряча грудка – 0,5-0,6 кг.
Картопля – 0,4 кг
Сир твердий – 150 гр.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Майонез + сметана – 4 ст. л.
Сіль – за смаком.
Приправа для курячого м’яса – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Обмытое і обсушенное куряче філе поділіть на кілька частин, потім відбийте його, підсолити і приправте за смаком – нехай маринується, поки ви підготуєте інші інгредієнти.
Картопля очистіть, також обмийте і обсушити, наріжте на гуртки не товщі 0,4 див.
Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими кружальцями, потім розділіть їх на четвертинки гуртків або подрібніть кубиками.
Змастіть рослинним маслом деко або форму, викладіть картоплю першим шаром, присипте його спеціями за смаком і сіллю.
На картоплю викладіть м’ясо курки, також його підсолити, і приправте спеціями.
Курятину можна змастити трохи майонезом, щоб була соковитішою, а можна просто засипати цибулею.
На шар цибулі викладіть шар сиру, натертого на крупній тертці.
Сир рясно змастіть сметанно-майонезним соусом.
Запечіть курячу грудку по-французьки з картоплею в духовій шафі при 190 градусах до повної готовності, що займе близько 50 хвилин. При необхідності температуру трохи знизьте або збільшити, щоб все рівномірно запеклось і не пригоріло.