М'ясо по-французьки з картоплею в духовці – 9 рецептів з фото покроково

М’ясо по-французьки з курячого філе з картоплею

Куряче філе з картоплею по-французьки – улюблене гаряче нашої сім’ї. Я обожнюю його готувати, тому що краще й не придумаєш, як з таких нескладних інгредієнтів при мінімальної віддачі з мого боку отримати настільки смачне, поживне, але в той же час і не важкий для шлунка блюдо.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 0,5-0,6 кг.
  • Картопля – 0,4 кг
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Майонез + сметана – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для курячого м’яса – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

  • Обмытое і обсушенное куряче філе поділіть на кілька частин, потім відбийте його, підсолити і приправте за смаком – нехай маринується, поки ви підготуєте інші інгредієнти.
  • Картопля очистіть, також обмийте і обсушити, наріжте на гуртки не товщі 0,4 див.
  • Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими кружальцями, потім розділіть їх на четвертинки гуртків або подрібніть кубиками.
  • Змастіть рослинним маслом деко або форму, викладіть картоплю першим шаром, присипте його спеціями за смаком і сіллю.
  • На картоплю викладіть м’ясо курки, також його підсолити, і приправте спеціями.
  • Курятину можна змастити трохи майонезом, щоб була соковитішою, а можна просто засипати цибулею.
  • На шар цибулі викладіть шар сиру, натертого на крупній тертці.
  • Сир рясно змастіть сметанно-майонезним соусом.
  • Запечіть курячу грудку по-французьки з картоплею в духовій шафі при 190 градусах до повної готовності, що займе близько 50 хвилин. При необхідності температуру трохи знизьте або збільшити, щоб все рівномірно запеклось і не пригоріло.
  • Їжте блюдо гарячим, нарізавши на порції.
  • Приємного апетиту!