М'ясо по-французьки з картоплею в духовці – 9 рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування м’ясо по-французьки з грибами

М’ясо по-французьки добре йде з будь-якими грибами, особливо якщо в якості м’ясної становить вибирається свиняча вирізка, проте така їжа дуже калорійна і не всім корисна. Але зате як же це смачно! Ми пропонуємо вам рецепт свинини з печерицями, але приготувати таку страву можна і з відвареними або маринованими лісовими грибами.

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,7 кг.
  • Шампіньйони – 0,5 кг.
  • Картопля – 0,5-0,6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Майонез + сметана – 200 гр.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне для обсмажування грибів + для змащування форми.

Процес приготування:

  • Свинину обмийте, обсушіть, розділіть на порційні шматки, кожен з яких повинен бути приблизно жіночу долоню. Відбийте м’ясо з двох сторін.
  • Кожен шматок підсолити, обмажте гірчицею і злегка чорним перцем. Можна додати спеції для свинини. Нехай м’ясо маринується в мисці, поки ви готуєте все інше.
  • Печериці можна брати як сирі, так і мариновані. Сирі печериці очистити від сміття, промийте і наріжте невеликими плоскими шматочками.
  • Обсмажте печериці на гарячій сковороді в невеликій кількості добре нагрітого рослинного масла. Смажте, помішуючи, не більше 2-3 хвилин.
  • Картоплю очистіть, обмийте, обсушіть і наріжте на однакові гуртки не товщі 3-5 мм.
  • Сир натріть на тертці, а цибулю подрібніть на кубики.
  • Рослинним маслом в невеликій кількості змастіть деко або форму для запікання.
  • Першим шаром викладіть туди картопляні гуртки, їх потрібно за смаком підсолити і поперчити, а також можна приправити спеціями для м’яса або для картоплі.
  • М’ясо, замариноване в гірчиці і спеціях, викладіть зверху на картоплю.
  • Далі йде шар грибів, наверх – шар цибулі.
  • Присипте тертим сиром, а потім змастіть верх майонезом, розмішаним зі сметаною.
  • Запікайте м’ясо по-французьки в духовці при 200 градусах не менше 50-60 хвилин (або орієнтуйтеся на те, як пече ваша духовка). Температуру під час запікання потрібно буде знизити приблизно на 10 градусів, якщо скоринка зверху починає дуже швидко прихоплюватися.
  • Їжте це блюдо гарячим або трохи остившім.
  • Приємного апетиту!