М'ясо по-французьки з картоплею в духовці – 9 рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування м’ясо по-французьки з грибами
М’ясо по-французьки добре йде з будь-якими грибами, особливо якщо в якості м’ясної становить вибирається свиняча вирізка, проте така їжа дуже калорійна і не всім корисна. Але зате як же це смачно! Ми пропонуємо вам рецепт свинини з печерицями, але приготувати таку страву можна і з відвареними або маринованими лісовими грибами.
Інгредієнти:
Свинина – 0,7 кг.
Шампіньйони – 0,5 кг.
Картопля – 0,5-0,6 кг.
Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
Сир твердий – 200 гр.
Майонез + сметана – 200 гр.
Гірчиця – 2 ст. л.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Масло рослинне для обсмажування грибів + для змащування форми.
Процес приготування:
Свинину обмийте, обсушіть, розділіть на порційні шматки, кожен з яких повинен бути приблизно жіночу долоню. Відбийте м’ясо з двох сторін.
Кожен шматок підсолити, обмажте гірчицею і злегка чорним перцем. Можна додати спеції для свинини. Нехай м’ясо маринується в мисці, поки ви готуєте все інше.
Печериці можна брати як сирі, так і мариновані. Сирі печериці очистити від сміття, промийте і наріжте невеликими плоскими шматочками.
Обсмажте печериці на гарячій сковороді в невеликій кількості добре нагрітого рослинного масла. Смажте, помішуючи, не більше 2-3 хвилин.
Картоплю очистіть, обмийте, обсушіть і наріжте на однакові гуртки не товщі 3-5 мм.
Сир натріть на тертці, а цибулю подрібніть на кубики.
Рослинним маслом в невеликій кількості змастіть деко або форму для запікання.
Першим шаром викладіть туди картопляні гуртки, їх потрібно за смаком підсолити і поперчити, а також можна приправити спеціями для м’яса або для картоплі.
М’ясо, замариноване в гірчиці і спеціях, викладіть зверху на картоплю.
Далі йде шар грибів, наверх – шар цибулі.
Присипте тертим сиром, а потім змастіть верх майонезом, розмішаним зі сметаною.
Запікайте м’ясо по-французьки в духовці при 200 градусах не менше 50-60 хвилин (або орієнтуйтеся на те, як пече ваша духовка). Температуру під час запікання потрібно буде знизити приблизно на 10 градусів, якщо скоринка зверху починає дуже швидко прихоплюватися.