М'ясо по-французьки з картоплею в духовці – 9 рецептів з фото покроково
Дуже смачне м’ясо по-французьки, приготоване у фользі в духовці
М’ясо по-французьки можна запікати не тільки на відкритому листі, але й у фользі. Цей вид приготування відмінно підійде, якщо м’ясо трохи жорсткувато, тому що фольга стримує всі соки, не даючи їм випаровуватися. Страву можна готувати як з картоплею, так і без нього. Якщо вирішите без картоплі, тоді на шар фольги, змащене маслом, викладайте м’ясо, а далі дійте за рецептом.
Інгредієнти:
Свинина – 600 гр.
Картопля – 500-600 гр.
Цибуля ріпчаста – 3 шт.
Твердий сир – 300 гр.
Майонез – 150 мл
Сіль – за смаком.
Мелений чорний перець – за смаком.
Спеції для свинини – за смаком.
Процес приготування:
Свинячу (або яловичу) вирізку або яку-небудь іншу м’ясну частину без кісток і сухожиль промийте, наріжте шматками не товщі 1 см і розміром з долоню.
Відбийте м’ясо з двох сторін, накривши його плівкою, але не робіть шматки занадто тонкими, інакше вся соковитість з них піде.
Тепер, щоб жорсткувате м’ясо стало соковитіше, його потрібно замаринувати в невеликій кількості майонезу, попередньо натерти сіллю і спеціями.
Картопля очистіть і наріжте нетовстими гуртками або половинками гуртків, якщо картопля занадто великий.
Цибуля помийте, очистіть, наріжте півкільцями.
Сир твердий (можна і плавлений, якщо його час потримати в морозилці) на великій тертці натріть.
З фольги, складеної в два шари, сформуйте ємність для запікання вашого страви. Найзручніше зробити кілька невеликих коробочок з фольги, наприклад, за переліком передбачуваних їдців.
Всередині форму змастіть маслом рослинним, на низ викладіть картоплю, потім його підсолити, і посипте трохи чорним меленим перцем.
На картоплю викладіть м’ясо, на м’ясо – шар цибулі.
Цибуля присипте сиром і змажте все майонезом.
Загорніть м’ясо у фольгу повністю, але зверху залиште трохи місця, щоб майонез не розмазався по фользі.
Блюдо запікається в духовій шафі при 190-200 градусах близько 45-60 хвилин (якщо у вас невеликі коробочки з фольги, м’ясо в них запечеться швидше).
Коли м’ясо і картоплю вже повністю готовими, розгорніть фольгу зверху і потримайте страву під грилем, щоб зверху з’явилася апетитна рум’яна сирна скоринка.