Компот з чорної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково
Простий рецепт компоту з чорної смородини з апельсином
Компот з чорної смородини з додаванням апельсина виходить з цікавим терпким смаком. Такий напій стане прекрасним освіжувачем і утолителем спраги. Сподобається він і дорослим і дітям. Інгредієнти вказані на трилітрову банку.
Інгредієнти:
Апельсини – 0,5 шт.
Чорна смородина – 1 склянку.
Цукор – 1 стакан.
Процес приготування:
Апельсин промиваємо і відрізаємо половину. Нарізаємо на кружечки.
Ягоди чорної смородини перебираємо від сміття, обриваємо зайві гілочки. Промиваємо в друшляку під проточною водою. Даємо стекти рідини і ягодам обсохнути.
Висипаємо чорну смородину в трилітрову банку. Зверху викладаємо апельсинові гуртки.
В чайнику кип’ятимо очищену воду. Заливаємо трилітрову банку доверху окропом і прикриваємо кришкою. Даємо постояти приблизно 15 хвилин.
Після цього зливаємо рідину з банки в окрему чисту каструлю. Ставимо на вогонь і засипаємо туди цукор. Доводимо до кипіння. Цукор повинен розійтися в сиропі.
Заливаємо отриманим сиропом банку з ягодами і апельсином. Герметично закрийте банку кришкою. Після повного охолодження напою, виносимо в підвал або льох на зберігання до зими.