Компот з чорної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково
Компот з чорної смородини з вишнею на зиму
Для приготування компоту з чорної смородини з вишнею по цьому рецепту запасіться двома трилітровими банками і свіжими ягодами. Також не забудьте позитивний настрій. Приємною готування!
Інгредієнти:
Вишня свіжа – 1,5 кг.
Чорна смородина – 1,5 кг.
Цукровий пісок – 800 гр.
Вода – 1 л.
Процес приготування:
Для початку підготуємо свіжі ягоди. Чорну смородину і стиглу вишню перебираємо від сміття. Обриваємо гілочки і листочки. Кісточки з вишні не видаляємо. Просто дивимося, щоб не було зіпсованих ягід. Промиваємо під холодною водою і даємо обсохнути.
З цукру і води готуємо сироп. Для цього ставимо каструлю з водою на вогонь і засипаємо туди весь цукор. Коли закипить, чекаємо, щоб цукор розчинився. Сироп готовий, вимикаємо вогонь. Залишаємо його остигати до температури 70 градусів.
Потім висипаємо туди ягоди вишні і смородини. Тримаємо кілька хвилин.
Після цього дістаємо ягоди і перекладаємо їх у дві банки порівну.
Сироп знову доводимо до кипіння. Заливаємо їм наші банки. Прикриваємо кожну кришкою і ставимо у велику каструлю на стерилізацію хвилин на 25.
Дістаємо банки, закриваємо під ключ кришками і даємо охолонути в перевернутому вигляді під ковдрою.
Після повного охолодження ставимо в підвал на зберігання.