Компот з чорної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково

Компот з чорної смородини з вишнею на зиму

Для приготування компоту з чорної смородини з вишнею по цьому рецепту запасіться двома трилітровими банками і свіжими ягодами. Також не забудьте позитивний настрій. Приємною готування!

Інгредієнти:

  • Вишня свіжа – 1,5 кг.
  • Чорна смородина – 1,5 кг.
  • Цукровий пісок – 800 гр.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

  • Для початку підготуємо свіжі ягоди. Чорну смородину і стиглу вишню перебираємо від сміття. Обриваємо гілочки і листочки. Кісточки з вишні не видаляємо. Просто дивимося, щоб не було зіпсованих ягід. Промиваємо під холодною водою і даємо обсохнути.
  • З цукру і води готуємо сироп. Для цього ставимо каструлю з водою на вогонь і засипаємо туди весь цукор. Коли закипить, чекаємо, щоб цукор розчинився. Сироп готовий, вимикаємо вогонь. Залишаємо його остигати до температури 70 градусів.
  • Потім висипаємо туди ягоди вишні і смородини. Тримаємо кілька хвилин.
  • Після цього дістаємо ягоди і перекладаємо їх у дві банки порівну.
  • Сироп знову доводимо до кипіння. Заливаємо їм наші банки. Прикриваємо кожну кришкою і ставимо у велику каструлю на стерилізацію хвилин на 25.
  • Дістаємо банки, закриваємо під ключ кришками і даємо охолонути в перевернутому вигляді під ковдрою.
  • Після повного охолодження ставимо в підвал на зберігання.