Компот з чорної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково
Смачний компот з чорної і червоної смородини на зиму
У такому супер вітамінному компоті кожна ягода буде нести окрему користь і смакову навантаження. Самі розумієте, що поєднання двох порічкових додасть компоту не тільки гарний вигляд, але і поєднає безліч позитивних властивостей. Таким напоєм можна не лише втамувати спрагу, але й отримати необхідний заряд вітамінів.
Інгредієнти:
Ягоди червоної смородини – 1 стакан.
Ягоди чорної смородини – 2 склянки.
Цукровий пісок – 1,5 склянки.
Вода – для наповнення 3-х літрової банки.
Процес приготування:
Такі компоти не обов’язково брати строго за інгредієнтами. Можна сипати «на око». Для початку беремо ягоди чорної і червоної смородини і перебираємо їх. Після промиваємо холодною водою в друшляку.
Засипаємо в банку на одну третину ягоди двох видів.
В чайнику доводимо воду до кипіння і заливаємо нею банку зі смородиною. Нехай постоїть 15 хвилин.
Після цього зливаємо воду в окрему каструлю і додаємо туди цукор.
Доводимо сироп до кипіння. Якщо цукор розчинився, то заливаємо вміст каструлі назад у банку.
Відразу закриваємо компот з допомогою ключа для консервації під залізну кришку.
Ставимо догори дном і вкриваємо щільно ковдрою.
Після повного охолодження відправляємо в темне прохолодне місце для зберігання.