Компот з чорної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково

Смачний компот з чорної і червоної смородини на зиму

У такому супер вітамінному компоті кожна ягода буде нести окрему користь і смакову навантаження. Самі розумієте, що поєднання двох порічкових додасть компоту не тільки гарний вигляд, але і поєднає безліч позитивних властивостей. Таким напоєм можна не лише втамувати спрагу, але й отримати необхідний заряд вітамінів.

Інгредієнти:

  • Ягоди червоної смородини – 1 стакан.
  • Ягоди чорної смородини – 2 склянки.
  • Цукровий пісок – 1,5 склянки.
  • Вода – для наповнення 3-х літрової банки.

Процес приготування:

  • Такі компоти не обов’язково брати строго за інгредієнтами. Можна сипати «на око». Для початку беремо ягоди чорної і червоної смородини і перебираємо їх. Після промиваємо холодною водою в друшляку.
  • Засипаємо в банку на одну третину ягоди двох видів.
  • В чайнику доводимо воду до кипіння і заливаємо нею банку зі смородиною. Нехай постоїть 15 хвилин.
  • Після цього зливаємо воду в окрему каструлю і додаємо туди цукор.
  • Доводимо сироп до кипіння. Якщо цукор розчинився, то заливаємо вміст каструлі назад у банку.
  • Відразу закриваємо компот з допомогою ключа для консервації під залізну кришку.
  • Ставимо догори дном і вкриваємо щільно ковдрою.
  • Після повного охолодження відправляємо в темне прохолодне місце для зберігання.