Компот з чорної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково

Простий і смачний рецепт компоту з чорної смородини з аґрусом

Для приготування компоту з чорної смородини з аґрусом буде потрібно мінімум інгредієнтів і сил. А результат порадує кожного. Насичений смак такого компоту дозволяє його розбавляти перед вживанням. Давайте приступимо до приготування.

Інгредієнти:

  • Агрус – 2 склянки.
  • Цукор – 2 склянки.
  • Чорна смородина – 2 склянки.
  • Вода – 3 літри.

Процес приготування:

  • Ягоди чорної смородини і агрусу перебираємо і промиваємо водою. У чорної смородини обриваємо листочки і зайві гілочки, а у агрусу можна при бажанні обрізати хвостики ножичками.
  • Банки з кришками стерилізуємо будь-яким відомим способом.
  • У кожну банку насипаємо по одній склянці чорної смородини та агрусу.
  • В чайнику закипятим воду і заливаємо банки з ягодами. Даємо постояти хвилин 15.
  • За допомогою спеціальної кришки з отворами зливаємо воду з банок в каструлю. Ставимо її на вогонь.
  • Засипаємо туди цукор і приготуємо сироп.
  • Акуратно заливаємо кожну банку отриманим сиропом. Тут же закручуємо кришки.
  • Компот з чорної смородини з аґрусом вкриваємо теплим пледом і ставимо догори дном остигати. Після цього переміщаємо в спеціальне місце для зберігання консервацій.