Компот з чорної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково
Простий і смачний рецепт компоту з чорної смородини з аґрусом
Для приготування компоту з чорної смородини з аґрусом буде потрібно мінімум інгредієнтів і сил. А результат порадує кожного. Насичений смак такого компоту дозволяє його розбавляти перед вживанням. Давайте приступимо до приготування.
Інгредієнти:
Агрус – 2 склянки.
Цукор – 2 склянки.
Чорна смородина – 2 склянки.
Вода – 3 літри.
Процес приготування:
Ягоди чорної смородини і агрусу перебираємо і промиваємо водою. У чорної смородини обриваємо листочки і зайві гілочки, а у агрусу можна при бажанні обрізати хвостики ножичками.
Банки з кришками стерилізуємо будь-яким відомим способом.
У кожну банку насипаємо по одній склянці чорної смородини та агрусу.
В чайнику закипятим воду і заливаємо банки з ягодами. Даємо постояти хвилин 15.
За допомогою спеціальної кришки з отворами зливаємо воду з банок в каструлю. Ставимо її на вогонь.
Засипаємо туди цукор і приготуємо сироп.
Акуратно заливаємо кожну банку отриманим сиропом. Тут же закручуємо кришки.
Компот з чорної смородини з аґрусом вкриваємо теплим пледом і ставимо догори дном остигати. Після цього переміщаємо в спеціальне місце для зберігання консервацій.