Компот з чорної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково
Покроковий рецепт приготування компоту з чорної смородини з яблуками
Будь-якому охочому не складе особливих труднощів приготувати на зиму смачний компот з чорної смородини з яблуками. У даному рецепті ягоди і фрукти по мінімуму піддаються термічній обробці, тому компот виходить корисним за своїм складом. А ще до того ж – з приємним смаком і насиченим на увазі.
Інгредієнти:
Чорна смородина – 3 склянки.
Яблука – 2 шт.
Цукор – 1 стакан.
Вода – 1,5 л.
Процес приготування:
Для початку займемося нашими ягодами. Плоди чорної смородини відбираємо, перебираємо і промиваємо.
Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо часточками.
В чисту каструлю наливаємо воду. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Викладаємо на друшляк частину чорної смородини і яблучних часточок. Ставимо друшляк на каструлю з киплячою водою і витримуємо пару хвилин. Таким же чином бланшируем всі підготовлені ягоди і фрукти.
Після цього чорну смородину з яблуками викладаємо у трилітрові банки.
У каструлю з водою висипаємо цукор і доводимо до кипіння. Отриманим сиропом заливаємо банки до верху.
Відразу ж закриваємо банки герметично кришками з допомогою ключа.
Перевертаємо банки, закутуємо і залишаємо на ніч остигати. Ранок перевіряємо банки на герметичність і якщо все нормально, відправляємо в льох на зберігання.