Компот з чорної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково

Як приготувати компот з чорної смородини з малиною?

Наспіла малина і смородина одночасно? Чудово – зробіть заготовку на зиму у вигляді смачного компоту. Приготування займе зовсім мало часу, а прохолодною часом будете насолоджуватися ароматним напоєм з льоху.

Інгредієнти:

  • Чорна смородина – 1 кг
  • Малина – 500 гр.
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

  • Сортуємо ягоди. У чорної смородини обриваємо хвостики і прибираємо гілочки. Промиваємо в друшляку і даємо обсохнути. Малину перебираємо від сміття і заливаємо на кілька хвилин підсоленою водою. Такий спосіб допоможе позбутися від небажаних комах, які тут же спливуть на поверхню. Солону рідину зливаємо і добре промиваємо під чистою проточною водою. Даємо також обсохнути.
  • Банки з кришками стерилізуємо зручним для вас способом. У кожну насипаємо порції ягід.
  • Заливаємо кожну банку доверху окропом.
  • Через 15 хвилин зливаємо воду в каструлю і ставимо її на вогонь.
  • Всипаємо цукор і доводимо до кипіння, а після того, як цукор розійдеться, виливаємо його назад по банкам.
  • Після цього відразу закорковуємо банки кришками, перевертаємо на кришку і, обгорнувши, залишаємо стояти до повного охолодження.
  • Коли компот їх чорної смородини з малиною охолов, переносимо в спеціальне місце для зберігання.
  • Приємного апетиту!