Компот з чорної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково
Як приготувати компот з чорної смородини з малиною?
Наспіла малина і смородина одночасно? Чудово – зробіть заготовку на зиму у вигляді смачного компоту. Приготування займе зовсім мало часу, а прохолодною часом будете насолоджуватися ароматним напоєм з льоху.
Інгредієнти:
Чорна смородина – 1 кг
Малина – 500 гр.
Цукор – 1 кг
Процес приготування:
Сортуємо ягоди. У чорної смородини обриваємо хвостики і прибираємо гілочки. Промиваємо в друшляку і даємо обсохнути. Малину перебираємо від сміття і заливаємо на кілька хвилин підсоленою водою. Такий спосіб допоможе позбутися від небажаних комах, які тут же спливуть на поверхню. Солону рідину зливаємо і добре промиваємо під чистою проточною водою. Даємо також обсохнути.
Банки з кришками стерилізуємо зручним для вас способом. У кожну насипаємо порції ягід.
Заливаємо кожну банку доверху окропом.
Через 15 хвилин зливаємо воду в каструлю і ставимо її на вогонь.
Всипаємо цукор і доводимо до кипіння, а після того, як цукор розійдеться, виливаємо його назад по банкам.
Після цього відразу закорковуємо банки кришками, перевертаємо на кришку і, обгорнувши, залишаємо стояти до повного охолодження.
Коли компот їх чорної смородини з малиною охолов, переносимо в спеціальне місце для зберігання.