Компот з чорної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково

Компот з чорної смородини без стерилізації

Завдяки чудовим властивостям такий ягоди, як чорна смородина, компоти з неї можна готувати навіть без стерилізації. І перевірено, що вони можуть зберігатися досить довго.

Інгредієнти:

  • Чорна смородина – 750 гр.
  • Вода – 2,5 літра.
  • Цукор – 500 гр.

Процес приготування:

  • Підготуємо для компоту ягоди і посуд. Чорну смородину перебираємо, промиваємо й обсушуємо. Банки з кришками теж промиваємо і стерилізуємо. Даємо обсохнути.
  • Засипаємо в банку ягоди чорної смородини.
  • Зверху засипаємо цукровий пісок.
  • У каструльці або в чайнику доводимо воду до кипіння.
  • Заливаємо банку з ягодами крутим окропом. Вода повинна повністю заповнити ємність з ягодами і цукром.
  • За цим рецептом небажано використовувати гвинтові кришки, краще закривати банку відразу під ключ.
  • Беремо банку, і деякий час її повертаємо в руках, щоб повністю розчинився цукор.
  • Після цього перевертаємо банку на кришку, ставимо на підлогу і закутуємо в теплий рушник або ковдру. Даємо постояти в такому стані до повного охолодження.
  • Коли компот з чорної смородини охолоне, перевірте банку на герметичність, щоб ніде не проходило повітря, і не протікала рідина. Тільки після цього можна відправляти на зберігання в прохолодне затемнене місце.
  • Приємного насолоди!