Компот з чорної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково
Компот з чорної смородини без стерилізації
Завдяки чудовим властивостям такий ягоди, як чорна смородина, компоти з неї можна готувати навіть без стерилізації. І перевірено, що вони можуть зберігатися досить довго.
Інгредієнти:
Чорна смородина – 750 гр.
Вода – 2,5 літра.
Цукор – 500 гр.
Процес приготування:
Підготуємо для компоту ягоди і посуд. Чорну смородину перебираємо, промиваємо й обсушуємо. Банки з кришками теж промиваємо і стерилізуємо. Даємо обсохнути.
Засипаємо в банку ягоди чорної смородини.
Зверху засипаємо цукровий пісок.
У каструльці або в чайнику доводимо воду до кипіння.
Заливаємо банку з ягодами крутим окропом. Вода повинна повністю заповнити ємність з ягодами і цукром.
За цим рецептом небажано використовувати гвинтові кришки, краще закривати банку відразу під ключ.
Беремо банку, і деякий час її повертаємо в руках, щоб повністю розчинився цукор.
Після цього перевертаємо банку на кришку, ставимо на підлогу і закутуємо в теплий рушник або ковдру. Даємо постояти в такому стані до повного охолодження.
Коли компот з чорної смородини охолоне, перевірте банку на герметичність, щоб ніде не проходило повітря, і не протікала рідина. Тільки після цього можна відправляти на зберігання в прохолодне затемнене місце.