Компот із червоної смородини на зиму – 9 простих рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт компоту з червоної смородини з м’ятою на зиму

Дуже смачним і незвичайним виходить компот із червоної смородини з додаванням м’яти. Завдяки мінімальній термічній обробці ягоди червоної смородини зберігають всі свої корисні властивості, а листя м’яти віддають сиропу весь свій приголомшливий аромат. Також плюсом такого компоту є те, що він виходить досить концентрованим і його потрібно розводити водою, що збільшує його кількість практично у 2-3 рази.

Інгредієнти:

  • Свіже листя м’яти – 1 пучок
  • Ягоди червоної смородини – 10 склянок
  • Цукор – 500 г
  • Вода питна – 2 л

Процес приготування:

  • Насамперед потрібно добре промити червону смородину. Можна промивати ягоди з використанням друшляка, а можна у великому тазі, повністю заповненим водою. У другому варіанті все сміття швидше спливе на поверхню і його легше буде прибрати. Після того, як ви промиєте ягоду, її потрібно буде зняти з гілочок. Не поспішайте інакше можна пошкодити досить ніжні ягідки.
  • М’яту вимийте під проточною водою і розкладіть на деку або столі, щоб вона просохла.
  • У невелику каструлю налийте 2 літра холодної води і поставте каструлю на вогонь. Дочекайтеся, поки вода в каструлі закипить, а потім додайте 2 склянки цукру (за бажанням ви можете, звичайно ж, регулювати солодкість напою). Перемішайте і дайте сиропу покипіти 2-3 хвилини.
  • Якщо ви не встигли заздалегідь приготувати банки, то зараз саме час. Зазначеної кількості інгредієнтів вистачить на 3 літрові або 2 півторалітрові банки, а можна і зовсім використовувати одну велику трилітрову банку – як вам більше подобається. У будь-якому випадку ретельно натріть банки зсередини содою, а потім промити в гарячій воді. Після цього потримайте банки над парою 15 хвилин, до кришок все вищеперелічене теж відноситься.
  • Розкладіть смородину і листя м’яти по банках, щоб скрізь їх було порівну. М’яту краще покласти вниз під ягоди, так вона краще пропарится і віддасть свій аромат і смак. Залийте банки доверху киплячим сиропом. Накрийте банки кришками і відразу ж загорніть. Остуджувати такий компот потрібно як зазвичай: в перевернутому стані і накрите ковдрою.
  • Смачний і ароматний компот на зиму готовий.
  • Приємного вам апетиту!