Компот із червоної смородини на зиму – 9 простих рецептів з фото покроково
Зимовий компот з вишні і червоної смородини
Вишня червона смородина прекрасно поєднуються між собою, з них виходить чудовий, дуже смачний і ароматний компот. Відкривши баночку з цим ніжним напоєм, ви відчуєте себе стоїть посеред літнього саду, оповитого ароматом квітів і стиглих ягід. Крім того, такий компот дуже багатий на вітаміни, які допомагають організму впоратися із застудами і вірусними захворюваннями.
Інгредієнти:
Стигла Вишня – 200 г
Червона смородина – 200 г
Пісок цукровий – 200 г
Кислота лимонна – за смаком
Процес приготування:
Вишню і смородину уважно переберіть, а потім ретельно промийте в достатній кількості води. Якщо ви не зняли смородину з гілочок, то саме час цим зайнятися. Після промивання, перекладіть ягоду на друшляк або деко, щоб зайва рідина могла стекти. Під час миття будьте обережні, намагайтеся не пошкодити цілісність ягід.
Поки вишня і смородина обсыхают, приготуйте банки. Як правило, їх потрібно дуже добре помити з використанням харчової соди, а потім простерилізувати на пару 15 хвилин, є ще варіант простерилізувати банки в духовці або мікрохвильовій печі. Вибір способу стерилізації виключно на ваш розсуд. Головне, щоб у результаті банки були стерильно чистими.
У каструлю налийте 2-3 літри води (краще більше, ніж менше, адже зайву рідину завжди можна злити) і закип’ятіть на плиті.
Поки закипає вода, розкладіть рівними частинами підготовлені ягоди смородини і вишні по банкам. Додайте в кожну банку невелику щіпку лимонної кислоти.
Коли вода закипить, всипте в неї 200 грам цукру (кількість цукрового піску ви можете змінювати в залежності від ваших смакових уподобань). Не вимикайте вогонь відразу, дайте час, щоб цукор встиг повністю розчинитися, а сироп трохи покипел. Залийте киплячим сиропом ягоди, не доходячи трохи до краю банки. Банки з гарячим узваром загорніть кришками і остудіть в перевернутому стані (не забудьте накрити банки теплою ковдрою).
Приблизно через 24 години компот в банках охолоне і можна буде переставити банки в прохолодне місце, де вони будуть чудово себе почувати протягом досить тривалого часу.