Компот із червоної смородини на зиму – 9 простих рецептів з фото покроково
Зимовий компот із червоної смородини з яблуками
Смачний і ароматний варіант компоту з такою чудовою, але марно недооціненою дітьми ягоди як червона смородина. Вона надає компоту приємну кислинку, що розбавляється солодкуватим яблучним смаком і ароматом. Спробуйте приготувати цей чудовий напій і переконайтеся самі.
Інгредієнти:
Стиглі ягоди червоної смородини – 2 кг
Яблука – 2 кг
Цукровий пісок – 1250 г
Процес приготування:
Зазначене кількість інгредієнтів розрахована на 4 трилітрові банки. Ретельно промийте їх гарячою водою, а потім стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом.
Яблука намагайтеся вибирати соковиті і міцні. Їх потрібно промити і видалити серцевину з кісточками. Шкірку не очищати не потрібно. Очищені від серцевини яблука розрізати на 4 частини (якщо яблука дуже великі, то можна розрізати на 8-12 частин).
Переберіть смородину, добре промийте, видаліть всі листочки і інше сміття, зніміть саму ягоду з гілочок. Ця частина роботи потребує достатньої кількості часу. Будьте терплячі.
У підготовлені чисті і сухі банки розкладіть рівними частинами часточки яблук і червону смородину.
Закип’ятіть 3-4 літри води (нехай буде трохи більше, зайву воду завжди можна злити) і акуратно розлийте киплячу воду по банкам. Прикрийте кожну банку кришкою і дайте смородині з яблуками настоятися в окропі близько 15-20 хвилин.
Акуратно злийте порозовевшую воду (це смородина пустила сік) в каструлю і доведіть до кипіння. В цей час насипте в кожну банку по 300 грам цукрового піску і залийте закипевшим соком. Банки відразу ж укупорьте кришками і переверніть догори дном. Далі дійте як зазвичай: укутайте банки ковдрою і почекайте, поки компот із червоної смородини та яблук повністю охолоне (приблизно через добу).