Компот із червоної смородини на зиму – 9 простих рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт компоту з червоної смородини з апельсином
Спробуйте приготувати цей чудовий компот, насиченим смаком і ароматом теплого літа. Незвичайне поєднання кислуватою смородини і солодкого апельсина з’єднуються в незвичайний смаковий букет. І діти, і дорослі будуть в захваті.
Інгредієнти:
Смородина червона – 1 кг
Пісок цукровий – 400 г
Апельсини – 200 г
Процес приготування:
Спочатку вимийте апельсини. Потрібно ретельно промити, бажано навіть з милом, тому що в процесі приготування ми будемо використовувати апельсинову шкірку. Отже, шкірку потрібно натерти на дрібній тертці. А самі апельсини розрізати на 8 частин і кожну частину нарізати дрібним кубиком.
Червону смородину потрібно гарненько промити у великій кількості води, а потім акуратно зняти з гілочок, щоб не пошкодити цілісність ягід. Буде непогано, якщо хто-небудь з домашніх допоможе вам у цьому декілька трудомісткому процесі.
Тепер потрібно підготувати банки. Потрібно промити їх у дуже гарячій воді, а потім – простерилізувати на пару, в духовці або мікрохвильовій печі.
Смородину, цедру апельсина і нарізані апельсини розділіть на таку кількість частин, скільки банок ви плануєте закатати. У кожну стерилізовану суху банку покладіть однакову кількість цедри, апельсинів і смородини. Загальний обсяг ягід і фруктів повинен займати приблизно одну третину від усього обсягу банки.
Налийте в каструлю 3-5 літрів води (в залежності від кількості та обсягу банок), доведіть воду до кипіння, а потім залийте фрукти в банках киплячою водою. Після цього банки потрібно накрити кришками і дати смородині і апельсину настоятися в окропі. Через 30 хвилин акуратно злийте порозовевшую воду (її пофарбував сік, який пустила червона смородина) в каструлю. Додайте до соку потрібну кількість цукрового піску, перемішайте і доведіть сік з цукром до кипіння. Як тільки смородиновий сироп закипить, розлийте його по банкам і відразу ж загорніть банки стерильними кришками.
Далі дійте за звичайною схемою: переверніть банки, укутайте рушником або ковдрою і не чіпайте протягом доби, поки компот з апельсинів і червоної смородини повністю не охолоне.
Зберігати такий напій найкраще в темному і прохолодному місці.