Компот із червоної смородини на зиму – 9 простих рецептів з фото покроково

Простий рецепт компоту з червоної смородини і малини

Смачний і корисний рецепт ароматної компоту з двох чудових ягід: малини й порічок. Обидві ягоди дуже багаті вітаміном С, тому компот з них – це просто незамінний засіб при застудах протягом всього осінньо-зимового періоду.

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 0,4 кг
  • Малина – 0,3 кг
  • Вода – 4 л
  • Цукровий пісок – 0,8 кг

Процес приготування:

  • Перш ніж приступити до приготування цього чудового ягідного компоту, потрібно ретельно промити смородину. Покладіть ягоду у великий таз і повністю залийте водою, перемішайте смородину руками і на поверхню води спливе весь непотрібний сміття. Акуратно злийте воду і повторіть все спочатку. Промиті ягоди смородини акуратно зніміть з гілочок і перекладіть на друшляк, щоб з них стекла зайва рідина.
  • Малину акуратно промийте таким же способом у великому тазі з водою. Багато воліють взагалі не мити малину, але ми не прихильники такого способу. Тому, якщо ви не впевнені в тому, що ягода росла в нормальних умовах і не оброблялася хімікатами, то краще промийте. Добре злийте воду і також дайте стекти зайвої рідини, переклавши малину на друшляк.
  • У велику каструлю налийте 4 літри води і доведіть воду до кипіння. Коли вода закипить, додайте туди 800 грам цукрового піску і перемішайте. Цукор повинен повністю розчинитися. Вимкніть вогонь і відставте поки каструлю в бік.
  • Тепер потрібно підготувати банки (зазначеної кількості інгредієнтів має вистачить на 2 трилітрові або 6 літрових банок). Їх потрібно промити в гарячій воді (краще не використовувати всякі миючі засоби типу «Фейрі», а замінити їх на 1-2 чайні ложки соди), а потім простерилізувати парою протягом 10-15 хвилин, цього буде цілком достатньо.
  • Ягоди розділіть на таку кількість частин, щоб в кожній банці їх виявилося порівну. Акуратно і рівномірно залийте всі ягоди смородини та малини в банках киплячою водою з цукром. Накрийте банки залізними кришками і відразу ж їх закатайте. Тепер переверніть всі банки кришками вниз, укутайте ковдрою і залиште так на 24 години. Ковдра не знімайте, всередині повинна бути постійна температура. Коли компот повністю охолоне, приберіть його в льох на зберігання.
  • Смачний, ароматний і дуже корисний ягідний компот із червоної смородини і малини готовий!
  • Приємного вам апетиту!