Компот із червоної смородини на зиму – 9 простих рецептів з фото покроково
Компот на зиму з червоної смородини і агрусу
Цей ніжний, ароматний в міру кисло-солодкий компот чудово втамовує спрагу, сповнює ваш організм вітаміном С. Агрус і червона смородина чудово поєднуються своїми смаковими якостями, нагадуючи вам про чудові літні дні.
Інгредієнти:
Ягоди червоної смородини – 0,5 кг
Аґрус – 0,5 кг
Пісок цукровий – 0,5 кг
Вода – 3 л
Процес приготування:
Смородину гарненько промийте у великому тазі. При промиванні таким способом легко видалити все сміття і змити бруд. Потім ягоду трохи обсушити і акуратно, щоб не пошкодити цілісність ягід, зніміть їх з гілочок. Агрус також промийте в достатній кількості води, а потім, скориставшись невеликими ножицями або просто гострим ножем відріжте всі хвостики. На підготовку ягід потрібен деякий час, тому було б добре, якби допоміг вам хто-небудь: чоловік або діти.
3 літри води налийте в каструлю і поставте на плиту. Доведіть воду до кипіння.
У другій каструлі також нагрійте воду і стерилізуйте на водяній бані чисто вимиті банки.
Добре просушіть банки, а потім розкладіть у них червону смородину упереміш з аґрусом таким чином, щоб вони заповнювали банку приблизно наполовину. Тепер потрібно залити ягоди окропом про самого верху банки, залишивши зверху 1 сантиметр вільного простору. Протягом 15 хвилин ягоди будуть пускати сік під впливом гарячої води. Після цього потрібно буде акуратно злити всю воду з банок назад в каструлю і знову поставити її на вогонь. Після того, як ягідний сік закипить, додайте в нього 500 г цукру і перемішайте.
Зніміть каструлю з вогню і рівномірно розлийте ягідний сироп по банках, залишаючи зверху по 1 сантиметру. Тепер залишилося тільки закатати банки кришками і остудити їх у перевернутому стані. Далі компот із червоної смородини і агрусу потрібно зберігати в прохолодному, темному місці.