У даному рецепті вам пропонується приготувати вінегрет для святкового столу з дуже смачною заправкою з гірчиці. Готується вона на основі звичайних недорогих і доступних продуктів: відварених буряків, моркви та картоплі. Можете доповнити такий вінегрет оселедцем і грибами.
Інгредієнти:
Буряк і морква – по 1 шт.
Картоплю і солоні огірки – 2 шт. по
Зелений горошок – 2 ст. л.
Цибуля – ½ головки.
Свіжа петрушка – 1 пучок.
Для заправки:
Гірчиця і мед – по 1 ч. л.
Соняшникова олія – 2 ст. л.
Яблучний оцет – 1 ст. л.
Сіль за смаком.
Процес приготування:
Відваріть до повної готовності в підсоленій воді промиті картоплю, моркву і буряк. Буряк зваріть в окремій каструльці. Овочі охолодіть.
Потім приготуйте заправку для вінегрету. В окрему миску налийте потрібну кількість соняшникової олії і яблучного оцту.
Додайте до цієї суміші по одній чайній ложечці меду і зернової гірчиці, посоліть і перемішайте, щоб весь мед розчинився.
Петрушку промийте, дрібно наріжте, додайте в заправку і ще раз перемішайте.
Поставте мисочку з заправкою на 30 хвилин у холодильник для настоювання.
Почистіть від шкірки відварені картоплю і моркву і поріжте їх на маленькі однакові кубики.
Таким же чином поріжте очищений від лушпиння цибулю і солоні огірочки.
Ці нарізані овочі покладіть в ємність для приготування вінегрету, додайте до них зелений консервований горошок і залийте їх приготовленої ароматною заправкою, залишивши 1/3 для буряків.
Буряк почистіть і поріжте кубиками, як і інші овочі. Помістіть її в окрему миску і перемішайте з залишилася заправкою.
Потім перекладіть буряк у вінегрет.
Приготований вінегрет акуратно перемішайте, обов’язково охолодіть в холодильнику і, прикрасивши зеленню, подавайте до столу.