Класичний вінегрет – 9 покрокових рецептів з фото

Класичний рецепт вінегрету з гірчичною заправкою

У даному рецепті вам пропонується приготувати вінегрет для святкового столу з дуже смачною заправкою з гірчиці. Готується вона на основі звичайних недорогих і доступних продуктів: відварених буряків, моркви та картоплі. Можете доповнити такий вінегрет оселедцем і грибами.

Інгредієнти:

  • Буряк і морква – по 1 шт.
  • Картоплю і солоні огірки – 2 шт. по
  • Зелений горошок – 2 ст. л.
  • Цибуля – ½ головки.
  • Свіжа петрушка – 1 пучок.

Для заправки:

  • Гірчиця і мед – по 1 ч. л.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Яблучний оцет – 1 ст. л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

  • Відваріть до повної готовності в підсоленій воді промиті картоплю, моркву і буряк. Буряк зваріть в окремій каструльці. Овочі охолодіть.
  • Потім приготуйте заправку для вінегрету. В окрему миску налийте потрібну кількість соняшникової олії і яблучного оцту.
  • Додайте до цієї суміші по одній чайній ложечці меду і зернової гірчиці, посоліть і перемішайте, щоб весь мед розчинився.
  • Петрушку промийте, дрібно наріжте, додайте в заправку і ще раз перемішайте.
  • Поставте мисочку з заправкою на 30 хвилин у холодильник для настоювання.
  • Почистіть від шкірки відварені картоплю і моркву і поріжте їх на маленькі однакові кубики.
  • Таким же чином поріжте очищений від лушпиння цибулю і солоні огірочки.
  • Ці нарізані овочі покладіть в ємність для приготування вінегрету, додайте до них зелений консервований горошок і залийте їх приготовленої ароматною заправкою, залишивши 1/3 для буряків.
  • Буряк почистіть і поріжте кубиками, як і інші овочі. Помістіть її в окрему миску і перемішайте з залишилася заправкою.
  • Потім перекладіть буряк у вінегрет.
  • Приготований вінегрет акуратно перемішайте, обов’язково охолодіть в холодильнику і, прикрасивши зеленню, подавайте до столу.
  • Приємного апетиту!