Покроковий рецепт приготування вінегрет зі свіжим огірком
Вашій увазі надається літній варіант вінегрету, коли ще немає квашеної капусти і солоних огірочків. Свіжі огірки і капуста додадуть цій страві нові смакові нотки. Потрібну кислинку салату можете додати лимонним соком або звичайним щавлем. У вас вийде відмінний гарнір до страв з м’яса і риби.
Інгредієнти:
Картопля – 4 шт.
Буряк, свіжий огірок і моркву – по 2 шт.
Капуста – 1/6 качана.
Щавель – 1 жменя.
Лимон – ½ шт.
Зелена цибуля – 1 пучок.
Сіль, перець і масло за смаком.
Процес приготування:
Помити і відварити до готовності буряк, картопля і морква. Потім овочі остудити і очистити від шкірки.
Підготовлені овочі нашаткувати ножем на шматочки розміром не більше горошини.
У посуд для вінегрету спочатку покласти нарізану буряк і змішати її з рослинним маслом.
Додати до буряка нарізані картоплю і моркву.
Капусту нашаткувати тонкою соломкою і трохи перетерти з сіллю, щоб дала сік. Додати її в ту ж ємність.
Огірки промити, видалити кінчики, обсушити серветкою, нарізати такими ж кубиками і додати до інших овочів.
Пір’я зеленої цибулі і щавель промити, просушити серветкою, дрібно порубати і додати до вінегрету.
У мисочку віджати сік половинки лимона, змішати його з маслом, сіллю і чорним меленим перцем і полити цією заправкою вінегрет.
Вінегрет перемішати, спробувати і потім охолодити в холодильнику.
Такий смачний літній вінегрет треба з’їсти відразу, адже він не може довго зберігатися.