Вашій увазі надається святковий варіант вінегрету. Він готується з оселедцем. Секрети його смаколики – заміна картоплі відвареною квасолею, дрібна нарізка овочів і використання суміші соняшникової, оливкової і лляної олії.
Інгредієнти:
Буряк і морква – по 2 шт.
Квасоля – 1 ст.
Філе оселедця – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Солоні огірки – 4 шт.
Масло (суміш) для заправки.
Сіль, цукор і перець за смаком.
Процес приготування:
Квасоля замочіть на ніч і потім відваріть до м’якості у несолоній воді.
Відваріть моркву і буряк, але краще їх приготувати на пару або запекти в духовці, щоб максимально зберігся колір, смак і корисні властивості.
Потім овочі остудіть і почистіть від шкірки.
Оселедець промийте холодною водою, видаліть голову і нутрощі і зніміть шкіру. Потім розділіть на філе, видаляючи всі дрібні кісточки.
Філе порізати на невеликі кубики.
Відварну буряк і моркву поріжте кубиками завбільшки з горошину.
Почистіть цибулю і наріжте маленькими кубиками.
Таким же чином наріжте солоні огірки.
У глибоку миску покладіть нарізану буряк, полийте її маслом і перемішайте.
Потім покладіть в миску відварену квасолю і нарізані моркву, оселедець, огірки і цибуля.
Вінегрет посипте по своєму смаку сіллю, цукром і перцем і полийте сумішшю різних масел.
Потім вінегрет перемішайте і зніміть пробу. Для кислинки можете додати трохи оцту або лимонного соку.
Покладіть приготований вінегрет на 2 години в холодильник, а потім можете подавати до столу. Посипте вінегрет свіжою зеленню і прикрасьте шматочками оселедця.