Класичний вінегрет – 9 покрокових рецептів з фото

Класичний вінегрет з оселедцем

Вашій увазі надається святковий варіант вінегрету. Він готується з оселедцем. Секрети його смаколики – заміна картоплі відвареною квасолею, дрібна нарізка овочів і використання суміші соняшникової, оливкової і лляної олії.

Інгредієнти:

  • Буряк і морква – по 2 шт.
  • Квасоля – 1 ст.
  • Філе оселедця – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Солоні огірки – 4 шт.
  • Масло (суміш) для заправки.
  • Сіль, цукор і перець за смаком.

Процес приготування:

  • Квасоля замочіть на ніч і потім відваріть до м’якості у несолоній воді.
  • Відваріть моркву і буряк, але краще їх приготувати на пару або запекти в духовці, щоб максимально зберігся колір, смак і корисні властивості.
  • Потім овочі остудіть і почистіть від шкірки.
  • Оселедець промийте холодною водою, видаліть голову і нутрощі і зніміть шкіру. Потім розділіть на філе, видаляючи всі дрібні кісточки.
  • Філе порізати на невеликі кубики.
  • Відварну буряк і моркву поріжте кубиками завбільшки з горошину.
  • Почистіть цибулю і наріжте маленькими кубиками.
  • Таким же чином наріжте солоні огірки.
  • У глибоку миску покладіть нарізану буряк, полийте її маслом і перемішайте.
  • Потім покладіть в миску відварену квасолю і нарізані моркву, оселедець, огірки і цибуля.
  • Вінегрет посипте по своєму смаку сіллю, цукром і перцем і полийте сумішшю різних масел.
  • Потім вінегрет перемішайте і зніміть пробу. Для кислинки можете додати трохи оцту або лимонного соку.
  • Покладіть приготований вінегрет на 2 години в холодильник, а потім можете подавати до столу. Посипте вінегрет свіжою зеленню і прикрасьте шматочками оселедця.
  • Приємного апетиту!