Класичний вінегрет – 9 покрокових рецептів з фото

Простий і смачний вінегрет з квасолею і квашеною капустою

Класична основа будь-якого вінегрету – картоплю, моркву, солоні огірочки або квашена капуста, цибуля і, звичайно ж, буряк. Інші інгредієнти можна додати або відняти. У даному рецепті вам пропонується приготувати цю страву відвареною квасолею і кислою капустою.

Інгредієнти:

  • Буряк і морква – по 2 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Квасоля суха – ½ ст.
  • Капуста квашена – 1.5 ст.
  • Масло рослинне – ½ ст.
  • Сіль, перець і зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Овочі для вінегрету промиваємо в холодній воді і відварюємо до готовності. Але краще запекти їх в мікрохвильовій печі або духовці, загорнувши у фольгу. Такий вінегрет буде набагато смачніше.
  • Окремо відварюємо попередньо замочену квасолю.
  • Приготовлені овочі чистимо від шкірки і шаткуємо на рівні невеликі кубики. Всю нарізку з запечених овочів окремо поливаємо невеликою кількістю масла, яке покриє кожен кубик і зробить вінегрет кольоровим і красивим.
  • Дрібними кубиками нарізаємо очищений цибулю.
  • У посуд для вінегрету поміщаємо нарізані і заправлені маслом буряк, картопля і морква.
  • Кладемо в вінегрет нашатковану цибулю, відварену квасолю і необхідну кількість квашеної капусти.
  • Вінегрет солимо за смаком, додаємо дрібно нарізану свіжу зелень і акуратно все перемішуємо.
  • Охолоджуємо вінегрет в холодильнику і подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!