Простий і смачний вінегрет з квасолею і квашеною капустою
Класична основа будь-якого вінегрету – картоплю, моркву, солоні огірочки або квашена капуста, цибуля і, звичайно ж, буряк. Інші інгредієнти можна додати або відняти. У даному рецепті вам пропонується приготувати цю страву відвареною квасолею і кислою капустою.
Інгредієнти:
Буряк і морква – по 2 шт.
Картопля – 6 шт.
Квасоля суха – ½ ст.
Капуста квашена – 1.5 ст.
Масло рослинне – ½ ст.
Сіль, перець і зелень за смаком.
Процес приготування:
Овочі для вінегрету промиваємо в холодній воді і відварюємо до готовності. Але краще запекти їх в мікрохвильовій печі або духовці, загорнувши у фольгу. Такий вінегрет буде набагато смачніше.
Окремо відварюємо попередньо замочену квасолю.
Приготовлені овочі чистимо від шкірки і шаткуємо на рівні невеликі кубики. Всю нарізку з запечених овочів окремо поливаємо невеликою кількістю масла, яке покриє кожен кубик і зробить вінегрет кольоровим і красивим.
Дрібними кубиками нарізаємо очищений цибулю.
У посуд для вінегрету поміщаємо нарізані і заправлені маслом буряк, картопля і морква.
Кладемо в вінегрет нашатковану цибулю, відварену квасолю і необхідну кількість квашеної капусти.
Вінегрет солимо за смаком, додаємо дрібно нарізану свіжу зелень і акуратно все перемішуємо.
Охолоджуємо вінегрет в холодильнику і подаємо до столу.