Вашій увазі надається ще один рецепт чудового літнього вінегрету. У ньому замінимо квашену капусту свіжу, а кислинку забезпечить сік лайма. Спробуйте!
Інгредієнти:
Буряк і морква – по 1 шт.
Картопля – 3 шт.
Цибуля – 1 шт.
Капуста свіжа – ¼ качана.
Відварна квасоля – ½ ст.
Лайм – 1 шт.
Олія оливкова – 3 ст. л.
Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
Овочі для вінегрету добре промийте і зваріть до готовності, лише буряк варіть в окремій каструлі.
Зварені овочі остудіть і очистіть від шкірки.
Квасоля відваріть заздалегідь або візьміть консервовану.
Капусту нашаткуйте тонкою соломкою і, трохи посоливши, перетріть руками для м’якості.
Поріжте невеликими кубиками буряк. Помістіть її в посуд для приготування вінегрету і перемішайте з невеликою кількістю оливкової олії, щоб вона не забарвила інші овочі.
Такими ж наріжте кубиками варені картоплини і моркву. Додайте їх до буряка.
Цибулю почистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
Додайте до нашаткованою овочів відварену квасолю, підготовлену капусту, зливши з неї сік, нарізану цибулю і все акуратно перемішайте.
Вінегрет полийте соком лайма, посоліть, посипте чорним перцем за смаком і ще раз перемішайте. Обов’язково зніміть пробу і додайте, чого не вистачає.