Класичний вінегрет – 9 покрокових рецептів з фото

Вінегрет з додаванням свіжої капусти

Вашій увазі надається ще один рецепт чудового літнього вінегрету. У ньому замінимо квашену капусту свіжу, а кислинку забезпечить сік лайма. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Буряк і морква – по 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Капуста свіжа – ¼ качана.
  • Відварна квасоля – ½ ст.
  • Лайм – 1 шт.
  • Олія оливкова – 3 ст. л.
  • Сіль і перець за смаком.

Процес приготування:

  • Овочі для вінегрету добре промийте і зваріть до готовності, лише буряк варіть в окремій каструлі.
  • Зварені овочі остудіть і очистіть від шкірки.
  • Квасоля відваріть заздалегідь або візьміть консервовану.
  • Капусту нашаткуйте тонкою соломкою і, трохи посоливши, перетріть руками для м’якості.
  • Поріжте невеликими кубиками буряк. Помістіть її в посуд для приготування вінегрету і перемішайте з невеликою кількістю оливкової олії, щоб вона не забарвила інші овочі.
  • Такими ж наріжте кубиками варені картоплини і моркву. Додайте їх до буряка.
  • Цибулю почистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
  • Додайте до нашаткованою овочів відварену квасолю, підготовлену капусту, зливши з неї сік, нарізану цибулю і все акуратно перемішайте.
  • Вінегрет полийте соком лайма, посоліть, посипте чорним перцем за смаком і ще раз перемішайте. Обов’язково зніміть пробу і додайте, чого не вистачає.
  • Вінегрет охолодіть і подайте до столу.
  • Приємного апетиту!