Класичний вінегрет – 9 покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт вінегрету з горошком і квашеною капустою

Вам на замітку пропонується рецепт ситного, недорогого і смачного вінегрету з кислою капустою і зеленим горошком. Заправити його можна і соняшниковою олією та майонезом. Щоб салат вийшов різнобарвним, нашаткований буряк окремо від інших продуктів змішайте з рослинним маслом.

Інгредієнти:

  • Буряк, моркву і цибулю – по 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Квашена капуста – ½ ст.
  • Зелений горошок – ½ баночки.
  • Сіль, чорний перець і масло за смаком.

Процес приготування:

  • Овочі (буряк, картоплю і моркву) попередньо відварити до повної готовності, тільки не переваріть, охолодіть і очистіть від шкірки.
  • Всі відварені овочі, крім буряків, поріжте на однакові невеликі кубики.
  • Солоні огірочки наріжте шматочками дрібнішими, ніж інші овочі, і додайте їх в посуд.
  • Цибулину очистіть від лушпиння і наріжте дуже дрібно.
  • Квашену капусту промийте холодною водою і також порубаєте ножем на дрібні шматочки, що додасть вінегрету акуратний зовнішній вигляд.
  • Очищену від шкірки буряк поріжте кубиками, покладіть в посуд для приготування салату і перемішайте її з рослинним маслом, щоб не забарвила у свій колір інші інгредієнти.
  • Тепер покладіть у цю посуд всі інші нашатковані овочі.
  • Додайте до вінегрету консервований зелений горошок.
  • Вінегрет посипте по своєму смаку сіллю і чорним перцем, додайте ще трохи олії і добре перемішайте.
  • Охолодіть вінегрет протягом кількох годин у холодильнику і, гарненько поскладавши на сервірувальне блюдо з допомогою спеціального кільця, подайте до столу.
  • Їжте на здоров’я!