Класичний соус ткемалі з сливи – 9 рецептів на зиму з фото покроково
Як приготувати соус ткемалі в мультиварці?
Для приготування ткемалі в мультиварці використовується режим «гасіння». Соус готується з будь-яких злив, але краще підійде тверда недозревшая алича.
Інгредієнти:
Алича – 1 кг.
Часник – 4 зубчики.
Цукор – 3 ч. л.
Сіль – 1 ч. л.
Перець чилі – 1 стручок.
Зелень кропу, базиліка і м’яти – по 30 р.
Коріандр – 1 ст. л.
Паприка – 1 ст. л.
Процес приготування:
Аличу з кісточками всипати в чашу мультиварки, додати півсклянки води і в режимі «гасіння» витримати півгодини.
Зварені сливи викласти в сито і перетерти, щоб відшарувалися кісточки, а м’якоть перетворилася в пюре.
Викласти пюре з аличі назад в чашу і в режимі «пар» потримати 3 хвилини.
Після додати в масу вказану кількість солі, цукру, коріандру і паприки.
Стручок перцю чилі, часникові зубчики і зелень разом подрібнити блендером. Впустити цю суміш в сливове пюре. Всі компоненти змішати.
Запустити режим «гасіння» і протягом 30 хвилин готувати соус. Він виходить насиченого кольору, з терпким смаком і насиченим ароматом. Якщо соус вийшов рідкуватим, можна витягти його з чаші, змішати з ложкою агар-агару і, пропустивши через сито, ще протягом 10 хвилин протушкувати в колишньому режимі.
Після чисті ємності розподілити ткемалі, герметично закрити і прибрати в холодне місце. Використовувати в доповнення до м’ясних страв, різних видів пасти, хлібним грінок і коржиків.