Класичний соус ткемалі з сливи – 9 рецептів на зиму з фото покроково
Дуже смачне ткемалі на зиму з кінзою
Пряний аромат і легку гірчинку надає кінза соусу. Для ткемалі з кінзою підійде будь-який сорт слив, в тому числі алича. Соус вариться нетривалий час, тому в ньому зберігається маса корисних речовин.
Інгредієнти:
Сливи будь-якого сорту – 1,5 кг.
Гіркий перець – 1 стручок.
Вода – 1 ст.
Цукор – 1 ст. л.
Часник – ½ головки.
Кінза – 200 р.
Кріп – 100 р.
М’ята – 100 р.
Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Сливове пюре зварити з очищених від кісточок слив. Для цього після виймання кісточок залити сливи склянкою води і варити 20-30 хвилин до дуже м’якого стану. Остиглі злегка сливи перетворити в пюре блендером.
Стручок гіркого перцю змолоти в кашку разом з часниковими часточками і приєднати до пюре із слив.
Зелень кінзи і кропу, листя м’яти об’єднати в чаші блендера і зробити з них зелену кашку. Її теж додати до сливового пюре.
Цукор і сіль всипати в основну масу. Сіль не обов’язково потрібно використовувати, пробуйте на свій смак. Розмішати всі інгредієнти в однорідну суміш, поставити на плиту. Варити соус 5-10 хвилин. За бажанням можна додати гострих приправ.
Ткемалі з кінзою розлити в невеликі баночки, закрутити герметично кришками і поставити в холодне місце — після охолодження заготовки при кімнатній температурі. Навіть після відкриття банки в соус можна сміливо додавати необхідні компоненти – зелень, приправи, сіль, таким же чином корегує смак соусу для подання до різних страв.